1. Omni Dent
  2. Albirea dinților

Albirea dinților

 Oamenii obişnuiau să meargă la medicul dentist pentru a-şi rezolva o problemă; astăzi se duc pentru a îmbunătăţi felul în care arată.

Zâmbetul tau este biletul spre o înfăţişare mai tânără şi mai încrezătoare. Astăzi, stomatologia estetică este o parte esenţială din arsenalul soluţiilor anti-îmbătrânire.

Care sunt cauzele colorarii dintilor?
Exista multe cause ale modificarii culorii dintilor. Cele mai frecvente includ inaintarea in varsta, consumul de substante care pateaza (cafea,ceai,vin rosu,tutun). De altfel petele galbene rezultate in urma consumului acestor substante sunt cel mai usor de inlaturat. Administrarea de tetraciclina in timpul sarcinii poate afecta structura dintilor fatului,modificandu-le si culoarea. In aceasta situatie rezultatele sunt mai reduse,dar cu siguranta se observa o imbunatatire.
Cine poate beneficia de albirea dintilor?
Aproape oricine. Rezultatul poate sa fie mai spectaculos pentru anumite persoane decat pentru altele, in functie de structura dintilor fiecaruia si de durata de folosire a sistemului de albire. Cel mai in masura sa aprecieze daca sunteti un potential candidat pentru aceasta procedura, in urma unui examen clinic, este medicul dentist.
 

Specialiștii clinicii Omni Dent vă oferă mai multe tipuri de albire a dinților:

  1. Albirea profesională( ținut în cabinetul stomatologic)
  2. Albirea unică a dinților( ținut în cabinetul stomatologic)
  3. Albirea casei (folosind protecții individuale ale gurii)

Unde poate fi făcută procedura de albire a dintelui?

Dacă ții la calitate și vrei să fii sigur că tratamentul de albire internă va fi unul reușit, fără efecte secundare, cum ar fi resorbția radiculară, poți opta pentru Omni Dent – un cabinet stomatologic situat în Moldova, Chișinău, pe bul. Mircea cel Bătrîn 13/2.

De asemenea, oferim curățarea dinților de piatră și placă folosind procedura Air Flow

Albirea nu este recomandata - sau are mult mai putine sanse de reusita - in urmatoarele situatii:
  • Varsta nepotrivita sau sarcina Abirea nu este recomandata copiilor sub 16 ani deoarece pulpa dintelui creste pana la aceasta varsta. Albirea dintilor pana la acest prag de varsta ar putea cauza iritarea pulpei sau sensibilizarea acesteia. de asemenea, albirea dintilor nu este recomandata nici femeilor insarcinate sau care alapteaza.
  • Dinti sensibili si alergii Persoanele cu dintii sau gingia sensibile, cu gingii cae se retrag sau cu probleme dentare ar trebui sa evite utilizarea solutiilor de albire pana nu primesc unda verde din partea stomatologului. Tot la fel, cei senssibili sau alergici la peroxid (agentul de albire) sunt sfatuiti sa nu foloseasca aceste procedee.
  • Boli ale gingiei, smalt erodat, carii sau gingii expuseToti cei care sufera de afectiunile enumerate mai sus sunt, in general, descurajati in intentia de a-si inalbi dantura. Cariile se trateaza dupa albire, pentru ca eventualele plombe existente nu se albesc. Ele raman la culoarea initiala pentru ca substanta respectiva actioneaza doar asupra materialului organic. Cariile existente se protejeaza eventual cu un ciment si se trateaza ulterior, alegandu-se o culoare corespunzatoare noii culori a dintilor. In acelasi fel, albirea nu se poate produce in cazul radacinilor expuse, deoarece acestea nu au un strat de smalt care sa fie curatat.
  • Coroane, fatete si obturatii (plombe) deja existenteIn acest caz, pericolul este reprezentat de portiunile care se vor albi si de cele care vor ramane la fel. Deci, de aparitie inestetica. Acest lucru poate fi insa evitat. Orice procedura de albire trebuie facuta inainte de repararea dintilor, pentru a nu aparea problema albirii neuniforme. intreaba dentistul inainte, pentru a afla ce strategie este bine sa aplici.
  •  Asteptari nerealiste Persoanele care se asteapta ca dupa acest tratament dintii lor sa fie de un alb "orbitor" ar putea fi dezamagite de rezultate. Fumatorii trebuie avertizati in special - in cazul lor, albirea va fi limitata, mai ales daca nu se opresc din fumat pe parcursul tratamentului de albire sau dupa ce acesta este finalizat. Ca exemplu, un grad rezonabil de albire - care sa dea impresia de natural, totusi - este putin mai deschis la culoare decat albul ochilor.
  • Dinti innegriti In principiu, dintii galbeni raspund cel mai bine la tratament, apoi cei cu o nuanta maronie si, in continuare, gradul de eficienta a tratamentului scade, dintii cu nuante de gri sau movului fiind cateodata chiar imposibil de curatat. Nuanta de gri-albastrui cauzata de tetraciclina este ceva mai greu de indepartat, uneori fiind necesare chiar si 6 luni de tratament efectuat acasa (ori cateva sedinte la cabinetul stomatologului) pentru o albire acceptabila. Dintii care au pete mai inchise la culoare ar putea raspunde mai bine la altfel de tratamente, pe care este bine sa le discuti impreuna cu medicul tau stomatolog, pentru a alege optiunea cea mai buna - in cunostinta de cauza.