1. Omni Dent
 2. Ortopedie
 3. Proteza dentară parțiala
 4. Încheietoare proeze dentare

Încheietoare proeze dentare

Ce se poate face în cazul în care un dinte a fost pierdut?
Alegerea este destul de simplu - sau implant sau o punte dentara.

Dar ce se întâmplă dacă nu există doi sau mai mulți dinți într-un rând?


În acest caz, alegerea este deja în valoare între imlantami și proteze dentare incuietoare.

Faptul că proiectarea podului nu poate fi aplicată în acest caz. Podul de patru sau mai multe unități vor distruge dinții de sprijin.

Avantaje și dezavantaje ale ambelor structuri sunt pe suprafață și sunt ușor de înțeles.

Bar proteze - proiectare detașabile. Forma nu este ca dintii naturali. Deci, nu design-ul foarte user-friendly. Dar are avantaje - protetică ia un pic de timp, și este mult mai ieftin decât instalarea de implanturi dentare.

Implanturile dentare - Design detașabil. În structura și funcționarea sa de astfel de construcție urmează dinții naturali. implanturi dentare - Deci, un fel foarte confortabil de proteze. Dar are dezavantaje - costuri ridicate și proces îndelungat de protezare.

DESPRE CLASP PROTEZELOR DENTARE DETALIU

Pentru a înțelege proiectarea de aspectul protezei parțiale la modul în care acest lucru arata proteza pe modelul de ipsos.

1. dinți artificiali.

2. gume de mestecat artificială transmite sarcinii de dinții de pe porțiunea fără dinți maxilarului.

3. Doug unește dreapta și jumătatea stângă a protezei.

4. Klammer acționează ca o retenție puternică a protezei în loc.

La închizătoarea are un dezavantaj estetic - catarame din metal puternic vizibile pe dinti. Klammer în viața de zi cu zi simplu este adesea menționată ca cârlige. Acest dezavantaj poate neutraliza. proteze cu incuietoare Suschestvyut tip zăvor.

coroane incuietoare foto

Pe dinți de reazem izgotavleny coroane metalo-ceramice. Coroanele sunt realizate ca o unitate de monolit. Cadrul metalic totală are procese specifice care acționează ca elemente de fixare de blocare.

Fotografii proteză parțială.

Clasp are în porțiunile sale structură care asigură reciproce interblocare porțiune de montare detașabil.

După cum puteți vedea în fotografie arcul trece prin cerul gurii pacientului. Grosimea piesei de metal este foarte subțire, este strâns aderent la mucoasa cerului. Cu toate acestea, arcul ca un element de design aduce putin disconfort pentru pacient atunci când se utilizează o incuietoare. De asemenea, se referă la deficiențele de proteza incuietoare.

DEZAVANTAJE PROTEZĂ PARȚIALĂ DE PE CASTEL DE MONTARE:

 1. Este necesar să se diseca dinții sănătoși pentru fabricarea de coroane de fixare. Aceasta dăunează sănătății dinților.
 2. de sarcină mare pe dinții de rezemare. Acest lucru de-a lungul anilor duce la aparitia cariilor dentare.
 3. Mestecare nu se transmite la nivelul osului (sarcină normală este transmisă prin rădăcinile dinților în interiorul osului), iar gingiei știrbă porțiunea osului. De-a lungul anilor, acest lucru duce la atrofia țesutului osos.
 4. Nu este fiziologică formă - arc metalic și gume artificiale, care crește volumul protezei comparativ cu proteze fixe. Acest lucru reduce confortul pacientului.

Clasp face, uneori, o singură față. incuietoare cu o singură față nu conține un arc ca restabilește doar o parte a dentiției, fără a se baza pe partea opusă. Acest lucru se face pentru a imbunatati confortul pacientului.

Sfatul nostru nu este de a efectua un astfel de experiment, nu fac pentru ei înșiși, cu un singur incuietoare. Pe lângă dezavantajele menționate mai sus, incuietoare unilaterală instabilă.

CAZUL CLINIC AL PRACTICII CFB

Demonstrăm cazul din practica noastră. Pacientul a cerut ajutor din cauza faptului că el a simțit un inconvenient major atunci când se utilizează o proteză unilaterală.

Imagineaza situația înainte de începerea tratamentului.

Proteza detașabilă cu elemente de fixare de blocare. Pacient griji de fixare nesatisfăcătoare a protezei. Proteza are loc în cazul recepției proaste de alimente solide. De asemenea, tulbura inflamatie a gingiilor din jurul coroanelor metalo-ceramice.

În fotografie sunt numerotate:

 • 1 și 2 - coroane metalo-ceramice ținând partea detașabilă a protezei (coroane in jurul gingiilor inflamate);
 • 3,4,5 - dinți artificiali detașabile ale protezei;
 • 6 - gume sintetice (baza protezei) de mestecat care transmite sarcinii de dinți pe 3,4,5 porțiune maxilarului toothless.

Foto condiție dinți atunci când partea detașabilă a protezei este îndepărtată

Numeralul 7 desemnează un sistem de închidere de blocare. Primul este ferm conectat cu un biți cadru metalic 1 și 2, a doua de blocare este conectat cu o coroană fixată „8th“ dinte.

Fotografii vedere dinții de top atunci când partea detașabilă a protezei este îndepărtată

Două fotografie ilustrează bine ca acestea ar trebui să fie comparate cele două părți ale protezei - detașabile și non-amovibile

parte mobilă din stânga este în afara gurii. Cu fixare (îmbrăcare) a elementelor de fixare proteză detașabilă trebuie să se conecteze cu colegii lor dispuse pe părțile fixe ale protezei (coroane artificiale).

Interior (inferior) laterală a părții detașabile a protezei.

parte clar vizibilă a fixării de blocare, care ar trebui să efectueze în comun, cu o porțiune de blocare atașat la coroane metalo-ceramice.

atrofie osoasă severă

Pacientul a solicitat ingrijire dentara, pentru a stabili și implanturi dentare pentru a produce proteze dentare amovibile.

În fotografie, săgețile arată că lățimea crestei alveolare este foarte îngust. Aceasta este o consecință a procesului de atrofie osoasă. Utilizarea prelungită a unei proteze amovibile, sarcini mici și non-funcționale de mestecat care au condus la faptul că oasele devin subțiri.

Osteanabrosis complică foarte mult sarcina procedurii de implantare în comparație cu modul în care aceasta ar fi în momentul în care dinții au fost eliminate.

Fotografii după instalarea implanturilor dentare

În ciuda situației clinice dificile, toate manipulările au fost realizate cu succes.

Se ustanorvleno implant dentar 4a.

Fotografii după finalizarea tuturor etapelor protezei cu ajutorul implanturilor dentare.

Foto la sfârșitul tratamentului

Am petrecut înlocuirea coroanelor artificiale 1 și 2. Noua coroana făcută de înaltă calitate, evidențiată de faptul că semnele gingivitei „au dispărut.“ În schimb, dinți artificiali 3,4, 5 proteze încastrați instalate.

Înlocuirea Proteza detașabile cu o singură față cu blocare elemente de fixare pe coroanelor metalo-ceramice pe bază de implanturi dentare.

ASTA CA URMARE PACIENTUL A PRIMIT:

 • structura fiziologică înaltă în formă identică cu dintii naturali;
 • Dentiție configurat pentru eficiență masticator 100%;
 • noi „dinți“. care oferă eficiente de auto-curățare, nivel ridicat de igienă și de sănătate a țesuturilor ale cavității orale;
 • estetica dinții mai bine.