1. Omni Dent
  2. Ortopedie
  3. Proteze fixe
  4. Protezarea pe implante

Protezarea pe implante

Este un domeniu ce devin foarte popular în lume prin posibilitatea înlocuirii dintelui pierdut cu un implant dentar. Apariția acestei metode a lărgit considerabil capacitățile stomatologiei estetice. Aceasta permite restabilirea aspectului estetic și a funcției masticatorii fără implicarea dinților prezenți din cavitatea bucală. Protezarea pe implante poate de asemenea fi fixă și mobilizabilă în dependență de mai mulți factori. Metodologia constă în aplicarea implantelor în locul dinților lipsă iar după o perioadă de vindecare este realizată a doua etapă chirurgicală cu aplicarea conformatoarelor ce vor forma o gingie asemănătoare cu cea din jurul dinților proprii. Următoarea etapă este aplicarea coroanei dentare.
Această metodă prezintă unele avantaje față de protezele mobilizabile convenționale fiind la ora actuală mai des utilizată:
1. Nu implică în proteză dinții din cavitatea bucală.
2. Prezintă aspect estetic mai favorabil.
3. Evită progresarea atrofiei osului și țesuturilor moi.
4. Proteza pe implante este mai ușor tolerată de către pacienți.
Această metodă deține și unele dezavantaje cum ar fi timpul mai îndelungat de realizare, necesitatea intervențiilor chirurgicale, costul mai înalt.
Pe lângă protezarea fixă pe implante, este posibil realizarea protezelor mobilizabile cu sprijin pe 2 și 4 implante (la mandibulă) care pot fi înlăturate din cavitatea buclă pentru a facilita igienizarea. Această metodă îmbină în sine avantajele metodei convenționale de protezare mobilizabilă și a metodei de protezare pe implante.
Îngrijirea protezelor pe implante
Îngrijirea protezelor fixe pe implante nu diferă de îngrijirea coroanelor fixate pe dinții proprii. Principala cerință este igiena riguroasă a cavității bucale și adresarea periodică la medic pentru verificarea stării implantului și a coroanei dentare.