1. Omni Dent
  2. Ortopedie
  3. Proteze fixe
  4. Microprotetica dentară
  5. Lumineeri

Lumineeri

Despre Fatetele Dentare Lumineers

Cu ajutorul fatetelor dentare Lumineers este mai usor pentru oricine sa se bucure de un zambet perfect si stralucitor, fiind un tratament din ce in ce mai popular ce implica costuri medii.

Aceste fatete sunt recomandate in mai multe situatii, pentru corectarea unor aspecte mai neplacute precum inghesuirile sau spatierile dentare, formele inestetice sau dintii care s-au patat din diferite motive.

In schimb, exista cateva situatii in care fatetele nu pot fi aplicate, motiv pentru care singura solutie ramane urmarea unui tratament ortodontic.

Caracteristici

Fatetele Lumineers propun o grosime de pana la 6 mm, fiind necesara slefuirea unei cantitati reduse de tesut dentar pentru ca acestea sa fie cimentate in cele mai bune conditii. In schimb, exista si situatii in care dantura sa nu trebuiasca slefuita, cazuri care nu aduc nici un risc. De asemenea, pentru ca rezultatele obtinute sa fie cele dorite, se fac mai multe simulari, iar pacientii isi vor putea face o parere cu privire la modul in care se va prezenta zambetul lor.

Numarul de sedinte necesar                     

De cele mai multe ori este nevoie de doua sedinte, in prima avand loc slefuirea si aplicarea unor fatete provizorii, urmand ca la a doua sa fie pregatite cele definitive care se cimenteaza dupa ce pacientii sunt multumiti cu privire la aspect, forma, culoare si confort.

Cum se ingrijesc fatetele Lumineers?

Acestea nu implica o igiena orala speciala, insa este nevoie ca pacientii sa nu omita acest aspect, in caz contrar acestea se pot deteriora. De asemenea, dintii nu devin mai sensibili in urma slefuirii, astfel ca nu va aparea disconfortul la consumul de alimente si bauturi a caror temperatura variaza.

Durata de viata a fatetelor dentare Lumineers este de minim 15 ani, timp in care se vor prezenta in cele mai bune conditii.

In schimb, atunci cand apar fisuri sau crapaturi ale acestora, astfel de probleme, de regula, nu pot fi remediate, fiind necesara pregatirea altor fatete.

Avantajele aduse de Lumineers                                                                                      

In primul rand, acestea promit o estetica grozava si nici nu implica slefuirea unei cantitati importante de tesut dentar, aspect care permite si simularea foarte exacta a rezultatelor.

De asemenea, dintii nu sunt afectati astfel incat sa devina dependenti de fatete, iar oricand se doreste acestea pot fi indepartate.

Nu apare disconfortul, nu este nevoie de anestezie, iar durata redusa a tratamentului reprezinta alte avantaje aduse de fatetele Lumineers, alaturi de un confort optim pentru ca orice pacient sa se simta foarte bine.