1. Omni Dent
  2. Noutăți
  3. Stomatologul, un prieten bun al copiilor de la liceul Limbi Moderne și Management

Medicul stomatolog este un prieten foarte bun al copiilor. El o ajută pe Zâna Măseluță să schimbe dințișorii de lapte sau oferă cele mai bune sfaturi pentru îngrijirea corectă a lor. Medicul stomatolog este aproape de fiecare dată când copilașii vor să-l viziteze și îi sfătuiește să meargă la el ca la un prieten.  

Acesta este mesajul adus elevilor de la liceul de Limbi Moderne și Management luni, 30 septembrie, 2019 de către echipa de medici rezidenți, studenți a USMF ”Nicolae Testemițanu” și medici stomatologi de la Clinica stomatologică ”Omni Dent” ghidați de conferențiarul universitar, doctor în științe medicale, Dumitru Sîrbu, (Chiril Voloc, Evelina Corcimari, Mihai Coadă, Dumitru Nucă, Adrian Bădărău, Galina Panuș, Cătălina Ciuclea, Pavel Marusev, coordonator de proiect Dorina Arsene).
 
Entuziasm, curiozitate, multă implicare și răspunsuri foarte interesante au oferit în schimb copiii specialiștilor la lecția gratis de educație dentară.  ”Pentru mine lecția a fost utilă și interesantă; Am învățat mult mai multe lucruri decât știam despre dinții mei”. Acestea, dar și multe alte afirmații au spus copiii clasei a doua-A. Iar Eliza Marian, elevă din aceeași clasă a menționat entuziasmată că, stomatologul chiar este prietenul copiilor, de acest lucru m-am convins acum”. 
 
”Mi-a plăcut această lecție pentru că am aflat ceva nou. Deja voi ști că în cavitatea bucală sunt 600 de specii de microbi și am înțeles cum trebuie să-mi curăț corect dinții”, a menționat Michelle Ciobanu, eleva clasei a 3-a. 
 
Evenimentul este parte a campaniei de informare ”Stomatologul – prietenul copiilor”, organizat de Clinica stomatologică ”Omni Dent” în colaborare cu Facultatea de Stomatologie a Universității de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” care va dura până-n luna decembrie, 2019 și va informa 2000 de copiii.
 
Vă aducem sincere mulțumiri pentru organizarea lecției în instituția noastră. Elevii au aflat foarte multe informații ce țin de igiena dinților, au primit cadouri și au rămas foarte impresionați de întreaga activitate”, a menționat Zaharii Aramă, directorul liceului.
   
Lecția a prezentat interes și învățătoarelor de clasele primare fiind alături de elevii lor. ”Prezentarea însoțită de imagini sugestive, activitățile practice au stimulat responsabilitățile fiecăruia pentru a respecta igiena orală. Astfel de activități sunt eficiente pentru că contribuie la realizarea principalelor obiective: de a păstra dinții sănătoși cât mai mult timp, prevenirea apariției cariilor, a bolilor parodontale și a respirației urât mirositoare”, a spus Olesea Jumbei, învățătoare.
 
A fost o lecție eficientă pentru faptul că elevii au avut posibilitatea de a învăța despre regulile de igienă dentară, despre modalitățile de îngrijire a danturii, despre acțiuni a produselor nesănătoase. Lecția a fost structurată chibzuit îmbinat partea teoretică cu cea practică, cea mai interesantă. Modul în care este abordată problema este una bună, deoarece a preveni bolile este mai bine decât a le trata”, a menționat Rodica Prodan, învățătoare. 
 
La rândul lor, medicii stomatologi se arată mulțumiți că munca lor este apreciată. ”Pasiune, dedicare și spirit voluntar. Aceste trei valori stau la baza inițiativei de a participa în cadrul campaniei ”Stomatologul - prietenul copiilor”. Această experiență este foarte utilă, deoarece îmi place mult să ajut oamenii. În mod cert nu este ușor să fii în fața copiilor, dar nimic nu se compară cu zâmbetul lor innocent care inspiră încredere și înveselește orice persoană tristă. Iar noi, în calitate de medici stomatologi, vom avea grijă ca acest zâmbet să fie unul sănătos și fermecător, prin prevenirea afecțiunilor dentare și orale, menținându-se o igienă riguroasă a cavității bucale”, a concluzionat Mihai Coadă, medic rezident. 
 
Elevii au primit cadouri de la organizatori și partenerii campaniei: pliant informațional cu detalii despre îngrijirea corectă a cavității bucale, abțibilduri  informaționale, un orar în care notează frecvența spălării dinților, monstre de pastă de dinți, Certificate și Diplome, dar și învățătorii lor au primit caiete, pixuri, spray de gură și ață dentară de la Sensodyne, Paradontax și compania Bredent Moldova

 
Autor: Dorina Arsene
 
03.10.2019 22:26