1. Omni Dent
  2. Noutăți
  3. Chirurgii de la Clinica stomatologică «Omni Dent» prezenți la cel mai mare Congres Științific anual (EAO), la Lisabona

O echipă de medici stomatologi alături de medicul chirurg oro-maxilo-facial, doctor în științe medicale, Dumitru Sîrbu au participat la cel de-al 28-lea Congres Științific anual al Asociației Europene pentru Osteointegrare (EAO) care s-a desfășurat la Lisabona, Portugalia, în perioada 26-28 septembrie 2019. 

Acest congres reprezintă unul dintre cele mai mari evenimente din domeniul implantologiei orale, unde au participat mai mult de 4000 de oameni din întreaga lume.
 

Timp de 3 zile medicii Chiril Voloc, Evelina Corcimari și Ghenadie Cucu, asistent universitar la Catedra de chirurgie OMF și implantologie orală ”Arsenie Guțan” a USMF ”Nicolae Testemițanu” și-au îmbogățit cunoștințele participând la sesiunile în care s-a abordat în profunzime subiecte precum – ”Noi căi în stomatologia implanturilor dentare”, ”Cum să tratezi cazurile care implică pierderea de os după extracție”, ”Prezentare și discuții clinice”. La fel, au aflat noi idei la tema antibiotice în stomatologia implanturilor, reabilitarea implanturilor la pacienții cu vârstă senilă, recesiunile din jurul implanturilor și metodele de tratament ale complicațiilor după implantare. 
 
Partea teoretică a fost îmbinată cu succes de partea practică în care participanții au vizitat diverse expoziții care prezintă cercetarea de ultimă oră și inovația în domeniul implantologiei orale.
Echipa de medici a participat activ prin prezentarea a trei postere în care au expus rezultatul activității ce vizează cele mai complicate situații clinice care pot fi rezolvate cu ajutorul implantelor dentare. Acesta a fost un bun prilej de a reprezenta cu mândrie Clinica ”Omni Dent”, Catedra de chirurgie OMF și implantologie orală ”Arsenie Guțan”, USMF ”Nicolae Testemițanu”, cât și țara noastră. 
 
Congresul anual al Asociației Europene pentru Osteointegrare este unul dintre cele mai mari evenimente în domeniul implantologiei orale și este un instrument important pentru conturarea viitorului stomatologiei. 
 
 

Autor: Dorina Arsene
 
07.10.2019 19:56