1. Omni Dent
  2. Noutăți
  3. Ziua prieteniei

Dumitru Sîrbu: ”Complexitatea cazurilor tratate, perioada îndelungată de tratament și comportamentul plăcut al medicilor cu pacienții la Clinica stomatologică ”Omni Dent” formează adeseori o relație de prietenie



Nimeni nu poate trăi fără prieteni, chiar dacă stăpânește toate bunurile lumii”, a spus filozoful grec, Aristotel.

Prietenia este una dintre cele mai căutate comori. Mintea noastră e modelată de experiențele pe care le trăim, iar cele de conectare cu semenii se numără printre cele mai valoroase. Buna relaționare dintre oameni se bazează pe schimbul de energii, pe încredere și bunătate. Admirăm oamenii care au mulți prieteni, care se respectă reciproc și se întâlnesc pentru a zâmbi împreună, pentru că mereu căutăm să ne simțim confortabil alături de o persoană.



Odată cu apariția noilor metode de comunicare, rețelele de socializare, avem mii de prieteni în grupul nostru, socializăm, comentăm, dezbatem, ne împărtășim cu propria experiență, dar și pacienții noștri vin cu diverse propuneri, astfel, suntem deschiși spre a comunica și a oferi sfaturi prețioase pentru un tratament sigur.



În acest context, putem menționa că relația dintre medic și pacient trebuie să fie una de prietenie, de încredere și respect. Atunci când relația dintre medic și pacient include competență și comunicare, de obicei, există un răspuns mai bun la tratament. Discuțiile, atitudinea prietenoasă sunt unele din ingredientele de bază ce inspiră încredere și provoacă efecte benefice. Studiile au demonstrat că succesul tratamentului poate fi puternic afectat de relația dintre medic și pacient, de îngrijirile primite, de competența medicului de a se concentra asupra durerii, disconfortului fizic și a dizabilităților funcționale.



La Clinica stomatologică ”Omni Dent”, medicii, de cele mai multe ori, stabilesc relații de prietenie cu pacienții. În mod normal, tratamentul complet poate dura și câteva luni, de aceea sunt zeci de întrebări și sfaturi de oferit în această perioadă, sunt vizite suplimentare, or aceasta presupune o comunicare permanentă.



Sunt mulți pacienți mulțumiți de comportament, de atitudine și de specialiștii de la Clinică și se reîntorc cu întreaga familie pentru diferite tipuri de tratament, ceea ce poate doar să ne bucure și să ne inspire și mai multă încredere că bunele relații se bazează pe experiență.



Astăzi, marcăm Ziua internațională a prieteniei. O zi în care este bine să ne amintim de prietenii dragi, de rolul lor în viața noastră, de momentele plăcute trăite alături de ei. Într-o discuție prietenoasă cu medicul șef al Clinicii stomatologice ”Omni Dent”, dr.șt.med, conf.univ., Dumitru Sîrbu am aflat specificul relației dintre colegii săi și pacienți, mulți dintre ei deveniți prieteni.



Ce provocări întâmpinați în lucrul cu pacienții?

Lucrul cu pacientul, dar, chiar întreaga noastră activitate este o provocare, însă una plăcută. Totul depinde de gravitatea problemei apoi și de voința pacientului de a reveni constant până când sunt rezolvate toate problemele.



Ne bucură foarte mult faptul că, în ultima perioadă, populația are mai multă grijă de dantura sa, de aspectul îngrijit al cavității bucale. Este mai atentă la produsele pe care le consumă, ceea ce presupune că sănătatea este unul din pilonii de bază ai societății.



Procedurile estetice pe care le efectuăm la Clinica noastră cu predilecție persoanelor tinere, implantările precum și intervențiile de creștere osoasă în reabilitările complexe care cuprind inclusiv și persoanele cu vârstă înaintată demonstrează că buna relaționare dintre medic și pacient sunt stabilite în decurs de ani și se păstrează.



Noi, medicii, avem grijă să informăm societatea prin diverse metode și deseori atragem atenția tuturor despre rolul inegalabil de a menține un mod de viață sănătos și suntem continuu într-o comunicare directă cu pacienții. Sunt diverse situații în timpul consultațiilor, atunci când un pacient poate înțelege ușor specificul bolii și acceptă planul de tratament propus, dar se poate întâmpla ca experiențele negative anterioare să-l marcheze și acceptă mai greu inovațiile propuse.



Pregătirea unui plan de tratament presupune multă comunicare, planificare, de fapt, orice intervenție are specificul ei, însă fără comunicarea cu pacientul nu poate fi stabilit un diagnostic precis, precum și un plan adecvat de tratament.



Care este specificul medicilor de la Clinica stomatologică ”Omni Dent” să trateze afecțiunile dentare?


Medicii specialiști de la Clinica stomatologică ”Omni Dent” sunt alături de toți pacienții care au nevoie de tratament stomatologic. Bunele relații, recomandările, lucrul calitativ, operațiile unicale bazate pe salvarea dinților sunt cartea noastră de vizită. Avem mulți pacienți din diasporă care vin special pentru a fi tratați de medicii de la Clinica noastră. Datorită tehnologiilor moderne pe care le deținem la moment putem ușor depista orice patologie stomatologică. Vizitele periodice de control sunt necesare pentru prevenirea afecțiunilor stomatologice și complicațiilor acestora.







Multă sănătate vă dorim și preteni adevărați alături.

Autor: Dorina ARSENE

30.07.2020 09:26