1. Omni Dent
 2. Ortopedie

Ortopedie

Protetica dentară este o ramură a stomatologiei care se ocupă de restaurarea și menținerea funcției, confortului, înfățișării și sănătății pacientului prin restaurarea dinților naturali și/sau înlocuirea dinților care lipsesc și a țesuturilor orale și maxilo-faciale cu substitute orale.
Unii autori divizează această specialitate în mai multe ramuri: protezarea fixă (coroane și punți), protezarea mobililizabilă (parțială sau totală), protezarea maxilo-facială și protezarea pe implante.
În cadrul Clinicii stomatologice ”Omni Dent” puteți beneficia de urmatoarele servicii protetice:
 1. Coroane;
 2. Punți dentare;
 3. Protezare mobilizabilă;
 4. Protezare pe implante;

Când recurgem la protezare?

Indicațiile către realizarea unor construcții protetice sunt variate și cuprind dereglările estetice ale dinților naturali, lipsa dinților sau defectele oaselor faciale. Scopul proteticii dentare este de a restabili esteticul pacientului, funcțiile pierdute și favorizarea integrării mai ușoare a pacientului în societate.

Coroane

Coroana are rolul de a reda forma naturală și starea de funcționare a unui dinte deteriorat. Coroana dentară de acoperire sau capa este un tip de restaurare indirectă, ce încercuiește și acoperă un dinte natural sau un implant dentar pe porțiunea vizibilă, adică deasupra marginii gingivale.

Tipuri de coroane dentare?

Restaurarea coronară este clasificată în funcție de materialele folosite, în principiu aceasta poate avea următoarele tipuri:
 1. Coroane integral ceramice;
 2. Coroane polimerice;
 3. Coroane metalice - metale nobile, aliaje de metale nobile și aliaje de metale inobile;
 4. Coroane metalo-ceramice - porțelan pe suport metalic;
 5. Coroane metalo-acrilice;
 6. Coroane metalo-compozite;
 7. Coroane din zirconiu.

Îngrijirea coroanei dentare sau a protezelor pe implante

Cel mai important factor în ingrijirea coroanei dentare sau a protezelor pe implante, este igiena orală. Un lucru foarte important este adresarea periodică la medicul stomatolog pentru aprecierea stării de sănătate a cavității bucale.