1. Omni Dent
  2. Implantologie

Implantologie

Implantologia orală face parte din conceptul modern al tratamentului de recuperare a pacienților cu afecțiuni stomatologice. Implantarea dentară reprezintă intervenția chirurgicală prin care dinții pierduți sunt înlocuiți cu implanturi dentare în scopul reabilitării orale. 

Este demonstrat de către oamenii de știință că toate implanturile dentare pot fi fixate și adaptate fără dificultăți în cavitatea bucală, fiind bio-compatibile cu organismul uman. 
Grație tratamentului implanto-protetic, pacienții beneficiază de restaurări funcționale și estetice, îmbunătățind în mod considerabil sănătatea. 

Ce este un implant dentar?

Implantul dentar este un dispozitiv metalic (din titan) în formă de șurub, care înlocuiește rădăcina unui dinte natural lipsă. Și se înșurubează în osul maxilar sau mandibular fără să afecteze integritatea celorlalți dinți.
Datorită biocompatibilității titanului, implantul dentar se integrează perfect în os și devine, astfel, un suport stabil și sigur pentru viitorul dinte artificial sau pentru fixarea unei punți, proteze sau coroane dentare.

Avantajele tratamentului prin implant dentar

  1. Crește calitatea vieții sociale, crește încrederea în propria persoană, prin confortul psihologic oferit;

  2. Permit recuperarea dinților pierduți cu păstrarea sănătății dinților adiacenți edentației;
  3. Îmbunătățește masticația, fonația, fizionomia;
  4. Durată lungă de viață a implanturilor;
  5. Oferă stabilitate lucrării protetice;
  6. Sunt ușor de igienizat.

Cum se îngrijește implantul dentar?

Implantul dentar se îngrijește printr-un control periodic o dată la 6 luni la medicul stomatolog și printr-o igienă strictă: periaj interdentar, irigator bucal, ață dentară. 

Cât rezistă un implant dentar?

Implanturile dentare sunt menite să reziste un timp îndelungat (20 de ani, chiar mai mult), în condițiile în care sunt îngrijite corespunzător, iar pacientul se prezintă la cabinet pentru igienizări profesionale.