Reușitele stomatologiei moderne ne permit să numim restaurarea estetică a dinților, artistică, deoarece rezultatele ei pot fi comparate cu adevărate opere de artă. Restaurarea artistică se face la persoanele ce doresc un zâmbet mai frumos, din contul corecției formei şi culorii dinţilor, îndreptării ocluziei.
Odată cu aceste schimbări vizibile, pacientul scapă de complexele psihologice şi de neîncrederea în sine, totodată își soluționează și problemele estetice.
Datorită paletei bogate de materiale fotopolimerizabile de obturație se poate de obţinut culoarea ideală, de restabilit transparența naturală a smalţului, ce reprezintă indiciul sănătăţii de fier şi în sens direct întinereşte orice persoană. Însă, dacă este deja dereglată ocluzia, atunci specialiştii clinicii vor efectua corecţia prin metode moderne, după ce vor reda dinţilor culoarea naturală şi luciul sănătos.
În timpul acestei proceduri se înlătură defectele, fisurile, iar dintele restaurat este la fel de rezistent ca și cel cu smalţ natural. Transparenţa smalţului marginii incizale a dintelui denotă tinereţea lui şi din acest motiv se poate de obţinut anume această îmbinare de culori la selectarea materialelor.
Indicaţii pentru restaurarea artistică
- Leziuni, abraziune dentară;
- Afectarea dintelui de carie;
- Afecţiuni necarioase (defectele cuneiforme, hipoplazia, fluoroza);
- Schimbarea culorii smalţului după tratarea canalelor radiculare;
- Diastemele (spaţiile dintre dinţi).
Îngrijirea dinţilor după procedura restaurării artistice
În primele zile după efectuarea procedurii nu se poate de consumat băuturi şi produse cu efect colorant puternic, nu se recomandă folosirea rujului de buze, a pastelor colorate de dinţi. Folosiţi perii dentare moi.
Este recomandat să vă abţineţi de la fumat.
Faceți controale regulat la medicul stomatolog la fiecare șase luni.