1. Omni Dent
  2. Radiografie

Radiografie

O radiografie dentară reprezintă o imagine bidimensională a unei realități tridimensionale. Pe film toate formațiunile sa văd sub forma de pete, umbre albe sau negre. În medicina dentară cele mai utilizate radiografii sunt: radiografia panoramică, radiografia periapicală, teleradiografia, tomografia computerizată.
În cadrul Clinicii stomatologice ”Omni Dent” sunt disponibile următoarele tipuri de radioimagistică dentară:
 
  1. Radiografie Retroalveolara;
  2. Ortopantomografie;
  3. Teleradiografie;
  4. Tomografie computerizată.

Radiografie Retroalveolara

Radiografia periapicală clasică furnizează detalii despre întregul dinte, complexul paradontal (elementele de susținere ale dintelui și osului din jur). Aici se verifică corectitudinea unui tratament de canal, chisturi, carii, pierderi osoase localizate.

Ortopantomografie

Radiografia panoramică digitală  ne oferă o imagine de ansamblu a structurilor sistemului stomatognat. Tot pe această radiografie putem detecta mase tumorale, probleme sinuzale, pierderi osoase generalizate, dinți incluși, etc.  

Teleradiografie

Teleradiografia scanează regiunea capului pacientului, orizontal cu un fascicul îngust de raze X având o doză efectivă mică.Aceasta investigatie ne permite sa diagnosticam pacientul(pozitionarea dintilor,pozitionarea maxilei fata de mandibula,clasa scheletala s.a.)Cu ajutorul acestei investigatii medicul ortodont stabileste un diagnostic obiectiv cu referire la planul de tratament.

Tomografie computerizată

Tomografia computerizată (CBCT) se rotește în jurul capului pacientului și permite scanarea în planuri diferite – astfel redă o imagine completă a stării de sănătate a dinților. Imaginile obținute procesate la calculator produc o imagine tridimensională digitală. Pe baza acestor date medicul primește informații despre poziția, forma, mărimea și structura tuturor elementelor de dentiție, maxilo-faciale, a sinusurilor maxilare și articulațiilor temporomandibulare.