1. Omni Dent
  2. Articole
  3. Colaboratorii Clinici stomatologice ”Omni Dent”, participanți la Congresul ImplantoDays 2022

O parte din cadrul echipei de medici stomatologi de la Clinica stomatologică ”Omni Dent” au acumulat cunoștințe noi la cea de-a șaptea ediție a Congresului ImplantoDays 2022, desfășurat la Poiana Brașov, România, în perioada 9-11 iunie.

Astfel, s-au bucurat de o experiență plăcută și foarte utilă chirurgul oro-maxilo-facial Dumitru Sîrbu, medicul rezident parodontolog Dumitru Nuca, medicul ortoped Maria Nuca, medicul ortoped Oleg Uzun, studenții care au finalizat anul V cu nota 10 la teza de licență Daniel Sîrbu și Mihaela Ciuclea, coordonator științific fiind conf.univ. Dumitru Sîrbu, dar și studentele anul IV, Anastasia Ciutac și Gheorghina Rojnoveanu, la fel, coordonator științific este conf.univ. Dumitru Sîrbu.

Prelegerile susținute de 16 speakeri de top la nivel internațional au oferit din experiența lor participanților noutăți teoretice, tehnice și tehnologice din domeniul stomatologiei. Experții sunt din: Venezuela, Franța, Coreea, Italia, Croația, Chile, Brazilia, Portugalia, Grecia, Israel, R. Moldova și România.

Din partea Republicii Moldova a vorbit din experiența sa dr. Andrei Mostovei, prodecanul Facultății de Stomatologie a USMF ”Nicolae Testemițanu”, chirurg oro-maxilo-facial de la Catedra de chirurgie oro-mailo-facială și implantologie orală ”Arsenie Guțan” a USMF ”Nicolae Testemițanu”.  

”Cu deosebită plăcere și mândrie am apreciat raportul colegului nostru care a promovat tradițiile școlii stomatologice de la Chișinău, cunoștințe acumulate de la predecesorii noștri și implementate cu succes în tratamentul pacienților noștri”, a menționat conf.univ., dr.șt.med., medicul chirurg oro-maxilo-facial Dumitru Sîrbu.

Totodată, vorbind despre informația acumulată în timpul Congresului, medicul chirurg oro-maxilo-facial, Dumitru Sîrbu, cu o experiență de peste 25 de ani în domeniu a subliniat: ”Informația audiată în cadrul congresului a demonstrat nivelul la care se află medicina stomatologică din țară. Metodele de diagnostic și tratament uitilizate de specaliștii din țara noastră sunt la fel ca și în alte țări, oferind pacientului nostru cele mai moderne opțiuni de tratament. Informația, la fel, va servi în scop științific și didactic în învățarea studenților, medicilor rezidenți, medicilor cursanți la modulele de perfecționare”. 

Bucuria întâlnirilor offline, a evenimentelor organizate de specialiștii din domeniu este un motiv de comunicare, interacțiune, de a împărtăși experiența între colegi din diferite țări și a unifica tacticile de tratament pentru a facilita adresarea pacienților indiferent de țară sau medicul specialist. 

”Aduc sincere felicitări managerului general Gursk Medica, Arhip Pogurski și echipei sale minunate pentru buna organizare a evenimentului și mulțumim pentru ospitalitatea voastră. Mulțumim pentru faptul că promovați educația în rândul colegilor, dar și al tinerilor studenți, prin oferirea materialelor de calitate, a aparatajului stomatologic de înaltă calitate. Datorită unei bune colaborări participăm, din anul 2013, la toate evenimentele organizate la cel mai înalt nivel la care am avut posibilitatea și noi, colaboratorii de la Catedra de chirurgie oro-mailo-facială și implantologie orală ”Arsenie Guțan” a USMF ”Nicolae Testemițanu” să împărtășim din experiența acumulată și să ducem prestigiul Universității noastre”, a mai spus Dumitru Sîrbu. 

 

 

Autor: Dorina ARSENE

 
13.06.2022 17:30