roruenit

Pacientă reabilitată cu succes de o patologie rar întâlnită în regiunea oro-maxilo-facială, de chirurgul Dumitru Sîrbu

  1. Omni Dent
  2. Cazuri clinice
  3. Pacientă reabilitată cu succes de o patologie rar întâlnită în regiunea oro-maxilo-facială, de chirurgul Dumitru Sîrbu
Totul a început cu o durere puternică în zona mandibulei. Au trecut câteva zile, iar durerea nu scădea din intensitate așa că am decis să mă adresez la Institutul de Medicină Urgentă. Imediat am fost internată, iar medicul specialist mi-a depistat un chist în zona problematică și, bineînțeles, a urmat intervenția chirurgicală. 
Perioada de tratament a fost complicată și mult timp am stat internată în Secția Chirurgie oro-maxilo-facială. În această perioadă am auzit foarte multe cuvinte de laudă și am discutat cu pacienți mulțumiți tratați de medicul Dumitru Sîrbu, un om foarte bun la inimă, cu mîinele de aur, care creează minuni. Cu siguranță, asta a fost norocul meu, deoarece, după o perioadă de timp, starea mea de sănătate s-a agravat, aveam un proces de distrugere totală a mandibulei și am apelat la domnul Doctor Sîrbu”, povestește Ana Popușoi.

Ana Popușoi a fost diagnosticată cu granulom euzinofil cu localizare la mandibulă. Este o patologie rar întâlnită în regiunea oro-maxilo-facială ce afectează ţesuturile. Tratamentul acestei maladii este, de regulă, chirurgical pentru a înlătura focarul patologic prin chiuretaj sau rezecţie parţială a osului afectat, în dependenţă de mărimea ariei de distrucţie şi agresivitatea procesului patologic.
Cazul pacientei Ana Popușoi este unul complex care a necesitat mai multe etape de tratament. ”Ana s-a adresat cu o fractură patologică de mandibulă, cauzându-i pe lângă dureri insuportabile și o asimetrie. Deoarece este un caz complex și divers, am trimis toate datele ei, pentru consultații, colegilor din Austria, Spania, Germania, Ucraina, România și am colaborat în vederea unei tactici corecte de tratament. S-au discutat mai multe metode, dar, într-un final am ales metoda propusă de noi. Am înlăturat o parte din focarul de distrucție, restul l-am înlocuit cu o placă reconstructivă, am simetrizat după care am inserat implante în porțiunea de os rămasă, apoi am înlocuit dantura provizorie cu o lucrare fixă. Totul a decurs în timp de 3 ani”, a menționat conferențiarul universitar, chirurgul oro-maxilo-facial, Dumitru Sîrbu.

”Adresându-mă la dumnealui mi-a făcut o cercetare amplă a problemei mele, comportându-se ca un bun specialist și ca un om cu un suflet mare. Am fost uimită pentru că în zilele noastre foarte rar întâlnești așa personalități ca dlui. Din start mi-a inspirat încredere și siguranță și am înțeles că mă aflu pe mîini bune. 

Îmi amintesc că cercetările au durat un timp îndelungat pentru a înțelege focarul patoligiei mele, eu fiind cu o problemă delicată la dinți de mică, având grad de invaliditate.  
Sunt profund recunoscătoare pentru că Domnul Dumitru s-a axat pe o cercetare mai aprofundată în comparație cu alți specialiști la care am apelat, într-un final mi-a pus diagnosticul corect. Apoi a urmat o intervenție chirurgicală foarte complicată atât moral cât și fizic. S-a păstrat un procent foarte mic de os a întregei suprafețe a mandibulei fiind înlocuit cu o placă metalică.
Între timp, după reabilitare a mai intervenit o altă problemă, mi-am pierdut toți dinții din partea de jos. Domnul Sîrbu împreună cu întreaga echipă de la Clinica stomatologică ,,OMNI DENT” au aplicat o proteză dentară complicată temporară, reieșind din starea mea delicată. Această proteză îmi crea multe dificultăți și alte alternative nu existau decât implantarea. Starea financiară nu era cea mai bună și  nu puteam să-mi permit o astfel de intervenție costisitoare și, din nou, bunătatea nemărginită a doctorului Sîrbu și-a spus cuvântul, mi-a oferit un cadou uimitor în ajunul sărbătorilor de iarnă – intervenția chirurgicală împreună cu cele 3 implante”, își amintește emoționată Ana.
”Într-adevăr am decis să facem acest gest caritabil deoarece crezul meu este că fiecare persoană dacă poate să facă bine, să ajute pe cineva să o facă pentru că asta este menirea noastră. De fapt, sunt recunoscător pentru că întreaga echipă a fost de acord cu mine, iar prietenii noștri de la bredent group Moldova, reprezentată de Vitalie Ciobanu, ne-au oferit implantele dentare”, a completat chirurgul Dumitru Sîrbu. 
”Intervenția chirurgicală a avut loc pe 5 februarie 2020 și totul a decurs bine și în prezent mă simt foarte bine. Ținând cont de munca depusă și de efortul lucrărilor minuțioase executate, nici nu pot găsi cuvintele potrivite pentru a-i mulțumi domnului doctor Sîrbu. Datorită lui zâmbesc, vorbesc și mă simt împlinită după toate cele trăite”, a conchis Ana.
Autor: Dorina ARSENE
18.06.2021 19:17