Principlă   Căutare   Contacte   Dinte
Limba română  Русский  English  Italiano 
tel.:(+373) 22 606-101
tel.:(+373) 22 606-101


Fractură de mandibulă – operație complicată, dar efectuată cu succes

Renata, o pacientă a Clinicii stomatologice ”Omni Dent”, a venit cu fractura mandibulei survenită în urma unei căderi accidentale în luna martie. ”După mai multe opțiuni m-am oprit la candidatura doctorului Dumitru Sîrbu, recomandat de medicul stomatolog la care mă tratez. În timpul audienței am realizat că recomandarea a fost foarte bună. În primul rând, mi-a plăcut mult că Dumnealui mi-a explicat, într-un mod simplu, cum intenționează să fixeze osul fracturat. Mai mult decât atât, dl Dumitru mi-a spus două variante de intervenție. O astfel de comunicare deschisă a făcut posibil să am o relație bazată pe încredere”, spune pacienta. 

Ce a pregătit-o psihologic pentru operație pe Renata? 

”Am început să-l văd nu doar ca și chirurg calificat, dar și ca persoană cu unele calități deosebite, cum ar fi, sinceritatea, compasiunea, bunătatea.
Personalitatea lui mi-a plăcut mult. La fel, dl Sîrbu a menționat că a susținut teza de doctor în științe medicale anume în domeniul în care urma să-mi efectueze operația. Aceasta mi-a insuflat și mai multă încredere. 
Maniera deschisă și prietenoasă m-a liniștit mult. Acest calm de la discuția cu dl Sîrbu m-a pregătit psihologic pentru operație”, povestește cu entuziasm Renata după 4 luni de la intervenția efectuată cu succes.

Riscurile operației 

”Un alt aspect care mi-a plăcut la dl Dumitru Sîrbu a fost sinceritatea dumnealui cu privire la riscurile implicate. Totodată mi-a dat asigurarea că va face tot posibilul pentru a evita aceste riscuri”, mai spune pacienta.
 

În timpul operației 

Intervenția a durat mai mult timp decât s-a preconizat inițial, deoarece în momentul fracturării s-au format multe eschile, astfel, din spusele medicului a fost dificil de aranjat fragmentele osoase în poziția anatomică corectă din cauza defectului osos. Pentru a fixa placa cu șuruburile de titan era nevoie de o precizie foarte mare și de o muncă migăloasă. Așadar, a fost nevoie de mai mult timp, dar dl Sîrbu s-a isprăvit de minune.
 
 

Comunicarea sinceră cu medicul după operație 

Comunicarea sinceră și deschisă cu medicul a continuat și după operație. Astfel Dumnealui a fost sincer cu privire la faptul că una din cele 5 ramuri ale nervului facial a fost întins în timpul operației și va fi nevoie în perioada post operatorie de efectuat unele exerciții pentru restabilirea funcției acestui nerv. Și din nou dl Dumitru m-a liniștit, menționând că întinderea unui nerv e ceva normal, care se întâmplă adesea în urma unei intervenții de acest gen, dar că se va restabili complet, fapt care într-adevăr a avut loc după 2 luni de la operație. 
 

Rezultatul excelent 

Doresc să menționez răbdarea și atenția pe care mi-a acordat-o dl Sîrbu când veneam la proceduri după operație. Iar după aproximativ 4 luni din ziua operației, când am venit la consultație și mi-au efectuat radiografia de control, medicul chirurg mi-a arătat și mi-a explicat la calculator că osul s-a restabilit în totalitate. Văzând rezultatul excelent am fost emoționată mai ales când am simțit emoțiile pozitive pe care le trăiește Dumnealui: o bucurie sinceră care izvorăște chiar din inimă.
În final vreau să spun că mă bucur mult să avem în R. Moldova așa doctori cu astfel de calități omenești, cu așa atitudine grijulie față de pacienți și cu un profesionalism de excepție.
 
Autor: Dorina Arsene 
 

 


Data publicării: 24.07.2019 01:09Alte știri
Faceţi o programareIntreaba un expertCum să ne găsiţi

© 2011 Clinică stomatologică "Omni Dent" SRL

Moldova, Chișinău, bul. Mircea cel Bătrân 13/2
tel.:(+373) 022 606-101
e-mail:[email protected]
Ln - Vi 9:00 - 19:00

Wi-Fi TV în sala de așteptare
Яндекс.Метрика