1. Omni Dent
  2. Noutăți
  3. Frumoasă și deosebită este profesia de asistentă medicală

O persoană mereu îngrijită, foarte curată și atentă la nevoile celor care i se adresează. Meseria de asistent medical este una de mare onoare, dar și cu multiple responsabilități ce nu poate fi înlocuită cu tehnologia.



Bună și blândă, sensibilă și plină de căldură este asistenta medicală îmbrăcată în alb, ajutând medicul și urmând în mod clar instrucțiunile acestuia.  De fapt, ea este, în primul rând, mâna dreaptă a medicului - un membru foarte important al personalului oricărei instituții medicale. În altă ordine de idei, o asistentă își asumă cea mai mare parte a muncii, înainte și după fiecare act medical efectuat. 
De fapt, niciun medic nu poate face față atribuțiilor sale dacă nu are un astfel de asistent. Având în vedere acest lucru, putem spune cu siguranță că o asistentă medicală este indispensabilă.



Lucrul unei asistente medicale din cadrul Clinicii stomatologice ”Omni Dent” reiese din activitatea pe care o desfășurăm: chirurgie dento-alveolară, implantologie, parodontologie, protetică dentară, ortodonție, pedodonție, terapie stomatologică, etc. Printre obligațiunile lor se numără cele de a ajuta medicul specialist, de a steriliza toate instrumentele, de a igieniza spațiile din cadrul clinicii. Asistenta medicală pregătește toate instrumentele, pansamentele și materialele necesare, asigură sterilitatea acestora și verifică funcționalitatea echipamentului.
 


Și în timpul manoperelor stomatologice, asistă medicul, oferă instrumentele și materialele necesare. Succesul tratamentului stomatologic depinde de coordonarea acțiunilor dintre medic și asistentă. Echipa de asistente medicale este un colectiv prietenos, ce împart aceleași idei și trăiesc fiecare moment interesant. Sunt harnice ca niște adevărate gospodine ce-și petrec toată ziua în asigurarea ordinii și curățeniei, putem crede că astfel sclipește totul și în casa fiecăreia. 
Într-adevăr sunt și zile istovitoare, în care prânzul este luat în loc de cină, iar picioarele nu se mai simt de oboseală, dar și zile în care pacienții foarte mulțumiți de zâmbetul plăcut al asistentelor le sunt recunoscători pentru efort. 



În fiecare an, în lunile de vară, atunci când majoritatea pacienților au perioada de vacanță, inclusiv și copii, serviciul stomatologic este foarte solicitat și echipa medicală lucrează într-un ritm mai intens. Aceasta se răsfrânge și asupra stării de oboseală a colectivului. 
În acest sens, colectivul de medici își exprimă recunoștința asistentelor medicale, dar și întregului personal pentru ajutorul acordat și susținerea oferită în acordarea asistenței medicale stomatologice calificate în măsura competenței tuturor pacienților care ne pășesc pragul Clinicii. 

Cu respect și înaltă considerațiune,
Medicul șef al Clinicii stomatologice ”Omni Dent”, 
dr.șt.med, conf.univ., Dumitru Sîrbu 


 

 

 

20.08.2021 15:37