1. Omni Dent
  2. Noutăți
  3. Lecție gratis despre îngrijirea corectă a cavității bucale

Necesitatea îngrijirii cavității bucale, perierea corectă a dințișorilor, dar și diferența dintre mâncarea sănătoasă și mai puțin sănătoasă care influențează la formarea cariilor dentare sunt subiectele discutate, în formă de joc, cu picii din grupele 1 și 6 de la grădinița nr.133, ”Universul copiilor”, marți, 28 septembrie.  

Vaccinați și cu toate măsurile de protecție, Daniel Sîrbu și Maria Scurtu, studenți la USMF ”Nicolae Testemițanu”, ghidați de conferențiarul universitar, doctor în științe medicale, Dumitru Sîrbu, medic șef la Clinica stomatologică ”Omni Dent”, au susținut lecția demonstrativă gratis cu scopul de a-i îndruma pe copilași să aibă mai multă grijă de sănătatea lor.

Partea practică a fost asigurată cu materiale demonstrative din cadrul Clinicii stomatologice ”Omni Dent”, compania GSK (Sensodyne, Parodontax), compania bredent group Moldova, dar și modele ale maxilarelor de la Catedra de chirurgie OMF și implantologie orală ”Arsenie Guțan” a USMF ”Nicolae Testemițanu”.

Încântați de experiența trăită de copilașii lor, mai mulți părinți și-au exprimat recunoștința și mulțumirea față de acest proiect.  

”Mulțumim enorm, este tare de folos”. P.C.

”Mulțumim pentru asemenea activități, copilul meu foarte entuziasmat ne-a povestit totul. Este determinată să meargă și la medic. Foarte bună inițiativă!” N.A.

”Super activitate”. C.T.

”Mulțumim mult”. L.G.

”Mulțumim mult pentru organizare, copiii au rămas foarte entuziasmați”. G.S.

La fel și directoarea grădiniței, Iulia Boțan a adus sincere mulțumiri organizatorilor. ”Este un proiect foarte interesant și necesar. Mulțumim foarte mult organizatorilor pentru că au grijă nu doar de a trata pacienții, dar și de a-i informa despre grija față de sănătatea lor”, a menționat Boțan, oferind și o diplomă de mulțumire.

Lecția gratis s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare ”Stomatologul – prietenul copiilor”, începută în anul 2019, organizator Clinica stomatologică ”Omni Dent”. 

 


30.09.2021 14:22