1. Omni Dent
  2. Noutăți
  3. /VIDEO/ Intervenție medicală inedită în Moldova: Un bărbat cu tumoare la mandibulă, operat cu succes

 Intervenție medicală inedită în Moldova! Un bărbat cu tumoare la mandibulă a trecut printr-o intervenție chirurgicală unică, după ce, anterior, a suportat mai suportat câteva intervenții, la Institutul Oncologic din Chișinău. Tânărul are 35 de ani, iar medicii spun că este vorba despre un caz ieșit din comun, pe care au reușit să-l trateze cu succes.

Un caz aproape ieșit din comun, o patologie rar întâlnită a fost tratată cu succes de medicii de la Institutul de Medicină Urgentă, care, în acest caz, au făcut echipă cu specialiștii de la Institutul Oncologic pentru planul de tratament. Este vorba de primul pacient cu tumoare benignă, care s-a adresat pentru prima dată la Institutul Oncologic, în 2018. Tot atunci, el a suportat două intervenții chirurgicale. A fost nevoie, însă, și de a treia operație, deoarece, la un moment dat, maladia a început să progreseze în mod agresiv. 

A fost și cazul protagonistului acestui reportaj, care, nici după a treia operație nu a scăpat de problema sa. Așa că, într-un final, un grup de medici s-a adunat și a elaborat un plan de tratament, care nu a fost deloc simplu. Spre exemplu, a fost nevoie să fie înlăturată placa reconstructivă, care fusese implantată anterior, și să fie identificate țesuturi și vase sănătoase, care urmau să fi transplantate. 

Intervenția a durat opt ore, iar în tot acest timp pacientul a fost sub anestezie generală. Prin urmare, a fost nevoie și de o echipă de anesteziologi foarte buni, care să reușească să mențină sub control toate funcțiile vitale ale bolnavului de pe masa de operație. 

În contextul Zilei Mondiale a Ocrotirii Sănătății, medicii atenționează că se confruntă cu astfel de tumori, iar îndemnul lor către populație este să se adreseze la medic la primele semne ale bolii.

În ultimii 30 de ani, aceasta este prima intervenție chirurgicală efectuată cu succes, la acest nivel, de către medicii de la Institutului de Medicină Urgentă în comun cu colegii lor de la Institutul Oncologic.

Source:www.tv8.md/2022/07/04/interventie-medicala-inedita-in-moldova-un-barbat-cu-tumoare-la-mandibula-operat-cu-succes/197461

13.04.2022 10:44