1. Omni Dent
  2. Noutăți
  3. Dumitru Sîrbu, 27 de ani experiență în medicină și mii de zâmbete (re)create

Dumitru Sîrbu, 49 ani    

Specialist: chirurg oro-maxilo-facial, director medical la Clinica stomatologică ”Omni Dent”, doctor în științe medicale, conferențiar universitar la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie “Nicolae Testemițanu”.
Experiență în medicină: 27 de ani 
Sfera de activitate: stomatologie, chirurgie dento-alveolară și oro-maxilo-facială;
Interes profesional: patologii infecțioase ale regiunii oro-maxilo-faciale, traume, tumori și pseudotumori, patologii ale glandelor salivare, ale articulației temporo-mandibulare, implantologie, reabilitări a pacienților edentați cu atrofii severe prin implantări alternative, inclusiv prin creșterea ofertei osoase; reabilitări ale pacienților cu defecte, deformații ale feței, operații de reconstrucție în anomalii oro-maxilo-faciale și alte patologii din regiunea OMF precum și diagnosticul, tratamentul și profilaxia lor. 
Interes deosebit: implimentarea tehnologiilor digitale în sfera medicală;
Conducător științific la teze de licență: 29 de studenți;
Conducător științific la teze de doctor: 5 doctoranzi;
Diplome și certificate obținute: peste 300;
Lucrări științifice publicate în revistele din țară și de peste hotare: peste 80; 
Monografii monoautor: ”Biomateriale în reconstrucția crestelor alveolare mandibulare în tratamentul implantar”
Brevet de invenţie: 2;
Certificate cu drept de autor: 4; 
Certificat de inovații: 17;   
Din anul 1996 Dumitru Sîrbu este membru în Asociația medicilor stomatologi din Republica Moldova, din 2012 membru al Asociației Europeane de Osteointegrare, din 2015 este membru al Asociației Europene de chirurgie cranio-maxilo-facială, iar din 2017, membru al Asociației Europene de Osteosinteză cranio-maxilo-facială.     
Speaker la conferințe și congrese din țară și de peste hotare: peste 200; 
Medicul chirurg oro-maxilo-facial la Catedra de chirurgie oro-maxilo-facială și implantologie orală ”Arsenie Guțan” a USMF ”Nicolae Testemițanu”, Dumitru Sîrbu este cunoscut a fi un leader foarte bun sau cum îi spun colegii de breaslă ”un general” din motiv că este un bun mentor, mereu înconjurat de studenți, rezidenți, doctoranzi, este un comunicator excelent, inspiră oamenii și susține dezvoltarea profesională și performanțele angajaților, oferă libertate și putere de decizie colegilor și, nu în ultimul rând, este o personalitate foarte puternică.
Deseori este implicat în activități caritabile, în mod special, pentru conaționalii săi de baștină din s. Taraclia, Căușani și este răsplătit cu împlinire sufletească. Aceeași mulțumire a avut-o și după demararea campaniei naționale „Stomatologul – prietenul copiilor”, un proiect desfășurat GRATIS la inițiativa chirurgului oro-maxilo-facial Dumitru Sîrbu pentru 2000 de copii din cadrul a zece școli. 
Cu mulțumire și multă recunoștință vorbește despre toate realizările sale atât profesionale cât și cele personale, dar când povestește despre timpul petrecut alături de cei 3 copii ai săi, Daniel, Doina și Pantelimon îi sclipesc ochii și îi tremură vocea, deoarece, acum doi dintre ei îi sunt colegi, îi urmează drumul, deloc ușor, de a fi unul dintre cei mai buni specialiști în domeniu. 
Este căutat de pacienți chiar și de la celălalt capăt al pământului, indiferent că sunt conaționali de-ai noștri sau de alte naționalități veniți cu traducător, numele său este cunoscut datorită recomandărilor și a bunei reputații căpătate în timp. 
Este o muncă titanică de a te putea menține ani la rând în topul medicilor preferați datorită realizărilor și a preciziei remarcabile de a readuce zâmbetul pe fața pacienților săi.       
Care sunt atuurile unui stomatolog bun? 
Foarte multă muncă, dedicație, implicare, studiu continuu, precizie.
Care este cel mai bun lucru în cariera de medic?
Mulțumirea și zâmbetul pacienților.  
Cât de important credeţi că este să avem o dantură frumoasă și sănătoasă?
Starea noastră de sănătate poate fi afectată grav din cauza dinților netratați. Dacă o perioadă îndelungată igiena dentară este precară sau lipsește, bacteriile de la nivelul cavității bucale pot trece în sistemul circulator, declanșând o reacție inflamatorie în altă parte a corpului unei persoane. Pe termen lung, afecţiunile dinţilor pot îmbolnăvi inima, rinichii, articulaţiile, pancreasul, stomacul, etc.   
Ce anume dă valoare unei echipe? Prin ce este specială echipa Clinicii stomatologice ”Omni Dent”? 
Omenia, lucrul calitativ, buna comunicare și colaborarea între membrii echipei cu scopul de a găsi cele mai optime soluții în favoarea pacienților noștri. 
Optimismul și încrederea mea este că activitatea încă se va mări, dar și echipa noastră datorită faptului că urmează, foarte curând, să activăm în cadrul unui sediu mai modern, mai bine dotat și cu mai multe posibilități de tratament, cu 9 cabinete ce vor asigura tratamentul pacienților cu toate afecțiunile stomatologice inclusiv și copiilor, dotate cu aparataj medical modern, radiologie dentară, sală de operație. Sunt liniștit pentru că alături de colegii mei voi efectua intervenții chirurgicale stomatologice de ambulator sub anestezie generală, iar pacienții se vor putea recupera în unul din cele 2 saloane individuale postoperator pentru intervenții chirurgicale în condiții de staționar de zi. 
Care sunt scopurile Dvs. pentru următorii ani?
Proiectul meu de suflet și una dintre cele mai mari dorințe ale mele a fost să activăm, alături de colectivul meu, în cadrul unei Clinici stomatologice moderne cu diverse posibilități de acordare a asistenței medicale stomatologice, dotată cu utilaj modern. În sfârșit, acest vis puternic a devenit realitate și în scurt timp vom ”tăia panglica” noului sediu, însă acest eveniment nu înseamnă că nu voi privi în viitor la noi proiecte. Bagajul meu de cunoștințe acumulate, de idei care se doresc a fi realizate, încă îmi vor trezi entuziasmul de a ascende la noi culmi, dar despre acestea voi povesti pe parcurs. 
Vă mulțumesc. 
Autor: Dorina ARSENE

 

30.08.2022 12:37