1. Omni Dent
  2. Noutăți
  3. Sfințirea Clinicii stomatologice ”Omni Dent”
Sâmbătă, 18 martie, fiecare spațiu din cadrul Clinicii stomatologice ”Omni Dent” a fost sfințit cu agheasmă în numele Sfintei Treimi și binecuvântat cu untdelemn sfințit. 


 
După săvârșirea unei slujbe foarte frumoase, în care au fost citite rugăciuni de o profunzime teologică impresionantă, oficiată de 3 preoți cu voci dumnezeiești și de alți 3 dascăli, împreună cu medicul-șef, Dumitru Sîrbu, au mers în fiecare cabinet sau spațiu din cadrul Clinicii, dar și pe tot perimetrul de afară pentru a cere binecuvântarea lui Dumnezeu ca să le trimită tuturor înger păzitor de tot răul, pentru a aduce mai multă lumină și curățenie sufletească. 
 

Prin sfințirea locului, spun preoții, se circumscrie un spațiu sfânt al întâlnirii omului cu Dumnezeu, ”ceea ce ne dorim și noi, să activăm în cadrul unui spațiu curat și liniștit. Să lucrăm cu spor și cu dăruire și să aducem mai multe zâmbete pe fața pacienților noștri. Așa precum a spus și preotul în cadrul ceremoniei de sfințire a Clinicii noastre, lucrătorii medicali sunt înzestrați cu darul de a vindeca, de a alina durerea, or, profesionalismul colegilor mei îi ajută pe fiecare să revină la un mod de viață sănătos”, a menționat Dumitru Sîrbu, dr.,șt.,med., medic-șef la Clinica stomatologică ”Omni Dent”.


 
Sfântului Mare Mucenic Pantelimon a fost ales ca sfânt protector al Clinicii. Sfântul Pantelimon este considerat ocrotitorul medicilor și tămăduitor al bolnavilor, fiindcă şi-a pus întreaga viaţă sub semnul ajutorării semenilor săi, bolnavi cu trupul, dar mai ales cu sufletul, devenind o pildă de curaj, smerenie şi altruism, un reper moral şi spiritual.

 


20.03.2023 14:50