roruenit

Medicii stomatologi de la Clinica stomatologică ”Omni Dent” oferă lecții GRATIS despre îngrijirea corectă a cavității bucale

  1. Omni Dent
  2. Noutăți
  3. Medicii stomatologi de la Clinica stomatologică ”Omni Dent” oferă lecții GRATIS despre îngrijirea corectă a cavității bucale

Grija față de sănătatea orală a societății este o prioritate pentru Facultatea de Stomatologie de la USMF ”Nicolae Testemițanu”. În acest sens, conferențiarul universitar, doctor în științe medicale, Dumitru Sîrbu, a inițiat alături de studenți, rezidenți și medicii stomatologi de la Clinica stomatologică ”Omni Dent” pe care o conduce de 11 ani, un proiect de promovare a sănătății cavității bucale, desfășurând lecții gratis pentru elevi.   

Deja al 4-lea an, se desfășoară proiectul ”Stomatologul – prietenul copiilor”, iar impactul informației este unul deosebit de mare – deoarece mulți copiii se împrietenesc cu medicii și nu mai au frică de ei.    

În acest sens, timp de 2 zile, la mijlocul lunii aprilie, elevii de la liceul de Limbi Moderne și Management, au participat la lecții despre îngrijirea corectă a cavității bucale, perierea corectă a dințișorilor, dar și diferența dintre mâncarea sănătoasă și mai puțin sănătoasă care influențează la formarea cariilor dentare.


În prima zi, studenții anului IV Maria Gonța și Ion Eni, împreună cu studenții anului V Gheorghina Rojnoveanu, Cristina Apetroae și Tigran Gulcanean au răspuns la toate curiozitățile elevilor din casele 1 și 2, dar și le-au amintit cât de important este de a curăța dinții de 2 ori pe zi. În formă de glumă, după ce a ascultat toată informația prezentată, un băiat a spus că ar vrea să-și spele dinții de 50 de ori pe zi, iar o domniță a spus că își dorește să devină medic stomatolog.    
În cea de-a doua zi studentele anului V, Ana-Maria Mucuța, Anastasia Ciutac, studenta anului IV, Maria Gonța și medicul rezident anul I, Mihaela Ciuclea au susținut lecția demonstrativă gratis pentru elevii claselor a 3-a și a 4-a. 


Partea practică a fost asigurată cu materiale demonstrative din cadrul Clinicii stomatologice ”Omni Dent” și Compania GSK (Sensodyne, Parodontax). 
Prezentă la eveniment, vicedirectoarea liceului, Ana Vlad, a adus sincere mulțumiri organizatorilor. ”Este un proiect foarte util și necesar atât copiilor, cât și nouă adulților. Cu mare interes am ascultat toată informația prezentată, Vă mulțumim foarte mult pentru grija față de populație de a o informa despre păstrarea sănătății sale”, a menționat Ana Vlad. 
Lecția gratis s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare ”Stomatologul – prietenul copiilor”, începută în anul 2019, organizator Clinica stomatologică ”Omni Dent”. 
Autor: Dorina ARSENE

 

20.04.2023 16:08