1. Omni Dent
  2. Noutăți
  3. Diagnosticată cu ameloblastom – o patologie rar întâlnită, dar operată cu succes

Diagnosticată cu ameloblastom – o patologie rar întâlnită, dar operată cu succes 

Medicul chirurg oro-maxilo-facial, Dumitru Sîrbu, conferențiar universitar la Catedra de chirurgie oro-maxilo-facială și implantologie orală „Arsenie Guțan”, USMF „Nicolae Testemițanu” a efectuat, cu succes, o intervenție chirurgicală la IMSP Institutul de Medicină Urgentă, unei paciente diagnosticată cu o patologie rar întâlnită. 
Intervenția chirurgicală de înlăturare a tumorii benigne a mandibulei a fost un succes, a spus Dumitru Sîrbu, în cadrul emisiunii ”Fii sănătos”, de la JurnalTV. Jurnaliștii au fost alături de pacientă și medici pe tot parcursul procesului de lucru, din ziua preoperator, în timpul intervenției chirurgicale, dar și post operator. 
”Ameloblastomul este o tumoră care se dezvoltă fără simptome, crește lent, treptat, ajungând la dimensiuni mari cu afectarea unei părți importante din regiunea oro-maxilo-facială, dar fără a se manifesta prin durere o perioadă îndelungată. Tratamentul lor este destul de dificil deoarece este necesar să rezectăm o parte importantă a mandibulei. Astfel, în timpul intervenției a fost înlăturată o parte mare din mandibulă, a fost efectuată o reconstrucție cu o placă, dar am păstrat continuitatea mandibulei, ceea ce ne permite să efectuăm intervenții de reconstrucție a mandibulei cu reîntoarcerea danturii prin implante și creșterea ofertei osoase”, a menționat medicul chirurg OMF, Dumitru Sîrbu.  
Pacienta este fericită și liniștită înainte, dar și după operație, deoarece ”mi-au explicat foarte atent și calm toate etapele. Nu pot spune că am mers la operație cu stres sau emoții, dacă nu era susținerea lor, a medicului chirurg oro-maxilo-facial și a medicului anesteziolog sigur eram foarte stresată. Susținerea medicilor a avut o importanță foarte mare pentru mine, dacă ei cred în succes atunci pacientul crede în succes și operația este un succes.
Mulțumesc, cu plecăciune până la pământ pentru experiența lor, mâinuțele lor de aur, pentru pofesionalism, pentru tot ce au făcut pentru mine”, a spus pacienta. 
Alte detalii, precum și interviul cu medicul chirurg OMF, Dumitru Sîrbu, vedeți accesâd linkul de mai jos.  

22.05.2024 08:55