roruenit

Zambeste larg si nu mai este complexat din cauza infatisarii. Un tanar de 22 de ani, diagnosticat cu tumoare la mandibula, s-a recuperat complet dupa ce a suferit o operatie, acum trei ani - VIDEO

  1. Omni Dent
  2. Noutăți
  3. Zambeste larg si nu mai este complexat din cauza infatisarii. Un tanar de 22 de ani, diagnosticat cu tumoare la mandibula, s-a recuperat complet dupa ce a suferit o operatie, acum trei ani - VIDEO

Petru Buzilan este originar din Cimislia. Acum trei ani, a suferit o interventie la mandibula, dupa ce a fost diagnosticat cu tumoare.

Tanarul povesteste ca de la varsta de 15 ani i-a fost depistat unui chist.

Petru BUZILAN, STUDENT: “Am mers la un stomatolog, el nu stia ce sa faca, m-a trimis in alta parte. Si apoi dintr-un cabinet in altul. “

Dumitru SARBU, CHIRURG ORO-MAXILO-FACIAL: “A fost diagnosticat cu un chist folicular, de la dintele de minte. “

Chistul s-a transformat in tumoare, care i-a afectat tesutul osos al mandibulei si o parte din dantura.
Dumitru SARBU, CHIRURG ORO-MAXILO-FACIAL:  “A fost o perioada cand nu avea dantura, era undeva mai retras, probabil. Acesti pacienti au unele complexe.”

Medicii care l-au operat au avut in fata o adevarata provocare. Interventia a durat 6 ore si a fost pregatita minutios. In premiera in tara noastra, unui pacient i-a fost inlocuit osul mandibulei cu unul preluat de la picior.

Dumitru SARBU, CHIRURG ORO-MAXILO-FACIAL: “Se modeleaza virtual interventia chirurgicala. Pe masa avem un model din plastic, cu tumoarea si mandibula, unde putem adapta placa reconstructiva, transplantul osos. “

Dupa operatie, Petru povesteste ca a urmat o perioada lunga de reabilitare.

Petru BUZILAN, STUDENT: “A fost o perioada grea, prima zi cand mi-a scos ghipsul, aveam fata inflamata, a doua zi am venit la Bucuresti sa depun actele pentru facultate.” 

Mersul ii era mai greoi, iar sapca si ochelarii il aparau de privirile curiosilor. 

Insa nu s-a izolat si nici nu a renuntat la activitatile obisnuite, spune tanarul.

Petru BUZILAN, STUDENT: “Timpul care l-am stat, nu l-am pierdut, ba ma pregateam pentru examene.”

Operatia a avut loc la Institutul de Medicina Urgenta si a fost gratuita, insa au urmat alte consultatii si interventii costisitoare.

Petru BUZILAN, STUDENT: “A fost o perioada grea pentru mine si parintii mei, ce aveam agonisit. Dar oricum banii nu prea au ajutat, am intrat si in datorii. “

Chiar daca medicii i-au recomandat sa nu faca efort fizic timp de un an, Petru nu a putut sta prea mult acasa si a revenit la munca. Spune ca acum zambetul ii este un mare atu.

Petru BUZILAN, STUDENT: “Am muncit ca ospatar, ca barman. Munca in picioare. Cand am oferte, fac si fotografie. Am fost pana anul trecut, inainte de pandemie, organizatori de evenimente si petreceri private.”

Acum este student in anul 4, la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti. Totusi, Petru nu uita sa revina in cabinetul medicului sau de la Chisinau.

Dumitru SARBU, CHIRURG ORO-MAXILO-FACIAL:“Niciodata nu si-a pierdut cumpatul, tot timpul a fost pozitiv si a acceptat orice.”

Acum mandibula si dantura s-au restabilit complet. Tanarul spune ca interventia l-a facut sa fie mai optimist si mai curajos. 

Petru BUZILAN, STUDENT: “M-a facut sa fiu un om mai sigur, mai increzut, mai puternic, si intelectual si sufleteste.”

Author: Pro-TV

12.11.2020 08:44