1. Omni Dent
  2. Articole
  3. Alexandru Tonițoi: «Dumitru Sîrbu, cel mai bun chirurg din lume»

Alexandru Tonițoi: ”Dumitru Sîrbu, cel mai bun chirurg din lume”

Are o poveste de viață impresionantă. Este unul dintre luptătorii de primă linie a războiului din Transnistria, unde a fost rănit grav și, cu regret, și-a pierdut un ochi. A urmat o perioadă extrem de complicată cu o luptă crâncenă, de această dată, pentru sănătatea proprie. A suferit mai multe intervenții chirurgicale și tratamente de durată care au avut ca și consecință patologii ale cavității bucale soldate cu pierderea dinților. 

S-a adresat cu o situație a sănătății dentare extrem de grave

Vorbim despre unul dintre pacienții Clinicii stomatologice ”Omni Dent”, Alexandru Tonițoi care s-a adresat cu o situație a sănătății dentare extrem de grave. A efectuat nenumărate tratamente stomatologice, a petrecut sute de ore în fotoliul medicului stomatolog și a suportat dureri și suferințe dentare timp îndelungat.

Operație efectuată cu succes prin metoda Fast&Fixed

Ulterior, a primit o recomandare de la un medic stomatolog de a se adresa la o consultație la chirurgul oro-maxilo-facial, doctor în științe medicale, Dumitru Sîrbu. După consultație, a fost stabilit diagnosticul și planul tratamentului. A urmat tratamentul propriu zis care presupune extracția dinților care nu mai puteau fi salvați; creșterea osoasă a defectelor rezultate după extracția dentară și procesele patologice distructive existente; inserarea implantelor după metoda Fast&Fixed la ambele maxilare cu protezarea provizorie ulterioară. Operația a fost efectuată de echipa condusă de chirurgul oro-maxilo-facial Dumitru Sîrbu, asistat de chirurgii Stanislav Strîșca și Chiril Voloc, protezarea a fost realizată de medicul stomatolog protetician Vadim Popovici.
 

Afecțiunea paradontală – problema secolului  

”Pacientul a fost diagnosticat cu afecțiunea paradontală de care actualmente suferă cea mai mare parte a populației de pe Terra. Cu toate avantajele medicinei contemporane această problemă rămâne nesoluționată până în prezent creând disconfort anatomic, funcțional și estetic pacienților. La fel, complexe de imperfecțiune care se reflectă asupra calității vieții pacienților. Boala se caracterizează prin procese distructive ale periodonțiului și osului alveolar. Manifestările clinice sunt caracterizate prin inflamația gingiilor cu eliminări hemoragice și purulente, miros extrem de neplăcut din cavitatea bucală, mobilitate a dinților de diferit grad de severitate și dureri la nivelul gingiilor și a dinților implicați, ceea ce duce într-un final la pierderea dinților și a osului alveolar”, menționează conferențiarul universitar Dumitru Sîrbu.   

După 2 ani implantele sunt perfect integrate

”A doua zi după operație m-am bucurat de dantura confecționată artificial la care organismul meu s-a adaptat ușor și într-un timp scurt pe care nici nu l-am sesizat. La fel nu am observat scurgerea timpului de un an când a trebuit să revin pentru a-i schimba pe o dantură permanentă. Au trecut deja 2 ani și eu mă simt super bine cu noii mei dinți. Din spusele medicului Sîrbu la evaluarea radiografiilor de contol situația la os rămâne a fi una bună, implantele fiind perfect osteointegrate. Am respectat anumite recomandări în perioada după operație, însă acum mă bucur că nu necesită o îngrijire specială. M-am obișnuit perfect cu noii mei dinți care nu sunt pretențioși, îmi oferă posibilitatea să mănânc tot ce-mi doresc, trebuie doar să efectuez băi bucale după alimentație și să-i spăl de 2 ori pe zi, ca fiecare om”, povestește mulțumit, Alexandru Tonițoi.
    
Alexandru Tonițoi: ”Dumitru Sîrbu, cel mai bun chirurg din lume”

Medicul Dumitru Sîrbu, cel mai bun chirurg din lume 

”Medicul Dumitru Sîrbu este cel mai bun din lume, părerea mea, întemeiată după câteva consultații și tratamente la noi în țară, dar și peste hotarele ei (Rusia, Canada). Îl recomand tuturor cu mare încredere. Este o persoană minunată și un profesionist extraordinar. Să-i dea Domnul sănătate în ceea ce face că este o direcție foarte bună, ajutând oamenii să-și rezolve problemele dentare. Toată echipa Clinii stomatologice ”Omni Dent” ne insuflă încredere prin competență și profesionalism, prin bunăvoința de care dau dovadă, astfel am adus întreaga mea familie, cât și rude, prieteni din Canada și Republica Moldova pentru tratamente stomatologice”, a mai spus Tonițoi.
 
Autor: Dorina ARSENE 
02.08.2019 11:30