1. Omni Dent
  2. Articole
  3. Dumitru Sîrbu - un Om cu literă mare

O personalitate puternică, un profesionalist renumit, un om hărăzit de la Dumnezeu cu cele mai valoroase calități: bunătate, bunăvoință, inteligență, înțelepciune, răbdare, toleranță, abnegație, dăruire de sine, interes și responsabilitate, care sunt încununate cu valoare supremă - dragostea de muncă, de viață, dragostea de oameni, desăvârșindu-l ca Om cu literă mare” sunt aprecieri aduse chirurgului oro-maxilo-facial, conferențiarului Dumitru Sîrbu.

”În persoana D-lui Sîrbu vedem omul mereu în căutare, cercetare, personalitate care nu-şi pune pe primul plan Eul ci pacienții, trăind cu durerile și suferințele acestora, dăruindu-le în schimb sănătate și confortul psihologic prin vorba-i blândă  și convingătoare, încrederea în sine spre un final reușit. Suntem mândri și recunoscători pentru tot ce face spre binele oamenilor”. 
 
 
Cu un astfel de mesaj a venit Uliana Bocancea profesoara de limba franceză a  medicului Sîrbu în cadrul evenimentului desfășurat în satul Taraclia, cu genericul ”De la vis la realizare” - drumul carierei profesionale a personalității Dumitru Sîrbu.
 
Prezenți la eveniment mai mulți consăteni, primarul satului, directorul Centrului de asistență medicală de sector, mama medicului, dar și prima învățătoare cu bucurie și respect au adus cele mai frumoase cuvinte de apreciere.
”Pentru Taraclia este o onoare că are un cetățean ca Dumitru Sîrbu”, a menționat Vladimir Cucereavîi, primarul s.Taraclia și i-a oferit o Diplomă de onoare.
 
 
Dumitru Sîrbu, doctor în științe medicale, chirurg oro-maxilo-facial, conferențiar universitar la Catedra de chirurgie oro-maxilo-facială și implantologie orală ”Arsenie Guțan” a USMF ”Nicolae Testemițanu”, s-a născut și crescut în s.
Taraclia, r-nul Căușeni.
 
Are o experienţă bogată în medicină, activând din 1995, perfecţionându-se continuu prin stagii şi cursuri de specializare. Este cunoscut drept un speaker foarte bun petrecând sute de ore în fața publicului la diverse conferințe și congrese atât din țară cât și de peste hotare. Are publicate multiple lucrări științifice, invenții, inovații, certificate cu drept de autor și renumit prin talentul său de a fi un bun organizator, un coleg respectat, un om calm și devotat muncii, dar și un familist convins.

 Autor: Dorina Arsene

23.09.2019 10:25