1. Omni Dent
  2. Articole
  3. Sfaturi de îngrijire corectă a cavității bucale pentru elevii de la liceul Elitex

Cum trebuie să avem o îngrijire corectă a cavității bucale. De câte ori pe zi trebuie să ne spălăm pe dinți și dacă nu avem posibilitate să-i spălăm ce este recomandat să facem. Cum influențează negativ asupra organismului și de ce anumite feluri de mâncare sunt considerate nesănătoasă. Cum este periajul corect, dar și mule alte sfaturi au fost aduse, marți 24 septembrie, unui grup de copiii de la liceul Elitex, medicii rezidenți, studenți a USMF ”Nicolae Testemițanu” și angajați de la Clinica stomatologică ”Omni Dent” ghidați de conferențiarul universitar, doctor în științe medicale, Dumitru Sîrbu, (Chiril Voloc, Mihai Coadă, Dumitru Nucă, Adrian Bădărău, Galina Panuș, coordonator de proiect Dorina Arsene).
 
Dorinici și setoși de informație interesantă, elevii au rămas încântați de cele auzite, dar și de momentele practice în care au făcut demonstrație și au înțeles cât de importantă este igiena pentru dinți. Într-un final toți au spus într-un glas că promit să-și spele dinți de 2 ori pe zi, chiar și au semnat pe un afiș să fie mai responsabili la acest capitol.  
”Vă mulțumim tuturor pentru deosebita prezentare. Echipa de medici a reușit prin dăruirea și energia lor să aducă la cunoștință copiilor despre importanța îngrijirii dinților. Cu toții am rămas impresionați și încântați de lecția productivă, dar în deosebi am fost uimiți și surprinși plăcut de cadourile frumoase aduse în dar pentru toți. Vă suntem recunoscători și vă mai așteptăm la noi”, a menționat învățătoarea claselor primare Alivia Bivol.
 
Evenimentul este parte a campaniei de informare ”Stomatologul – prietenul copiilor”, organizat de Clinica stomatologică ”Omni Dent” în colaborare cu Facultatea de Stomatologie a Universității de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” care va dura până-n luna decembrie, 2019 și va informa 2000 de copiii.
 
”Sunt foarte bucuroasă că activitatea noastră a trezit curiozitatea copiilor. Răspunsurile ingenioase, zâmbetul lor sincer ne-a încurajat și ne-a făcut să înțelegem că lecția a fost una interactivă și veselă. Cred că i-am convins că medicul stomatolog le dorește binele și este prietenul lor. Faptul că am fost așteptați cu nerăbdare denotă interesul lor pentru sănătate, iar nouă nu ne rămâne decât să-i îndrumăm. Cu siguranța vom mai veni în vizită”, a menționat Galina Panuș, unul dintre studenții care a prezentat informația. 
 
Copiii au primit cadouri de la organizatori și partenerii campaniei: pliant informațional cu detalii despre îngrijirea corectă a cavității bucale, abțibilduri  informaționale, un orar în care notează frecvența spălării dnților, monstre de pastă de dinți, Diplome, dar și învățătorii lor au primit caiete, pixuri, spray de gură și ață dentară de la Sensodyne, Paradontax și compania Bredent Moldova.
 

 
Autor: Dorina Arsene
29.09.2019 21:45