roruenit

Dumitru Sîrbu a primit Diplomă de aur pentru invenție în medicină

Medicul șef al Clinicii stomatologice ”Omni Dent”, Dumitru Sîrbu, a primit Diplomă de aur pentru invenție în medicină . Premiul i-a fost oferit în cadrul celui mai mare eveniment de inventică din sud- estul Europei, EUROINVENT, desfășurat în luna mai, la Iași, România.

  1. Omni Dent
  2. Noutăți
  3. Dumitru Sîrbu a primit Diplomă de aur pentru invenție în medicină

Dumitru Sîrbu a primit Diplomă de aur pentru invenție în medicină

Medicul șef al Clinicii stomatologiceOmni Dent”, Dumitru Sîrbu, a primit Diplomă de aur pentru invenție în medicină b2019.pdf. Premiul i-a fost oferit în cadrul celui mai mare eveniment de inventică din sud- estul Europei, EUROINVENT, desfășurat în luna mai, la Iași, România.

La evenimentul de premiere a celor mai bune invenţii au participat cercetători şi inventatori din peste 40 de ţări. EUROINVENT a devenit un eveniment de tradiţie recunoscut în lumea ştiinţifică care are meritul de a aduce împreună cercetători şi inventatori din întreaga lume, dar şi oameni obişnuiţi, pasionaţi de ştiinţă, inventică şi cercetare.

În cadrul acestui eveniment, chirurgul oro-maxilo-facial Dumitru Sîrbu, a fost apreciat cu Diplomă de aur și Diplomă de excelență pentru monografia ”Biomateriale în reconstrucția creșterilor alveolare mandibulare în tratamentul implantar”. Această monografie a apărut ca rezultat a unei cercetări îndelungate efectuate de către Dumitru Sîrbu împreună cu discipolii săi Stanislav Strișca și Alina Sobețchi care la fel au participat și la redactare și machetare.

 

Monografia vine să îmbogățească gama de servicii stomatologice chirurgicale în pregătirea preimplantară prin creșterea ofertei osoase deficitare cu diverse biomateriale în vederea reabilitării pacienților edentați. Lucrarea este parte componentă a unei cercetări ample din teza de doctor habilitat, realizată în cadrul Catedrei de chirurgie oro-maxilo-facială și implantologie orală ”Arsenie Guțan” a USMF ”Nicolae Testemițanu”. Cercetarea științifică începe din 2008 până-n prezent și se axează pe reabilitarea pacienților edentați cu deficit osos sever.

 

Dumitru Sîrbu a primit Diplomă de aur pentru invenție în medicină

 

EUROINVENT este organizat de Forumul Inventatorilor Români, Asociaţia pentru Ecologie şi Dezvoltare Durabilă, prin Centrul de Informare Europe Direct Iaşi, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa”, Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Protecţia Mediului şi în colaborare cu Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” Iaşi.

 

Dumitru Sîrbu a primit Diplomă de aur pentru invenție în medicină


Autor: Dorina Arsene

http://ea.md/dumitru-sirbu-despre-stomatologie-si-tehnologie-intr-un-cuvant-unele-interventii-chirurgicale-pot-fi-numite-opere-de-arta/

28.06.2019 13:25