1. Omni Dent
  2. Noutăți
  3. O lecție gratis despre sănătatea dentară și multe cadouri pentru copiii

Diplome, cadouri, dar și multă informație utilă despre îngrijirea corectă a cavității bucale în scopul profilaxiei afecțiunilor stomatologice au primit copiii de la Centrul de resurse sociale ”Casa în care mă simt copil” din s.Taraclia, r-nul Căușeni.

În jur de 60 de copiii ce provin din familii socialmente vulnerabile, monoparentale, în extremă sărăcie sau din familii în care unul sau ambii părinți fac abuz de alcool au beneficiat, sâmbătă, 14 septembrie, de o lecție gratis despre periajul corect, necesitatea îngrijirii corecte a dinților, dar și despre efectele nocive ale diverselor produse și băuturi alimentare asupra dinților.

Informația a fost prezentată copiilor într-o manieră interactivă în formă de prezentare și demonstrații de un grup de studenți, rezidenți a USMF ”Nicolae Testemițanu” și angajați ai Clinicii stomatologice ”Omni Dent” ghidați de conferențiarul universitar, doctor în științe medicale, Dumitru Sîrbu, (Chiril Voloc, Evelina Corcimari, Mihai Coadă, Dumitru Nucă, Adrian și Felicia Bădărău, Galina Panuș, Daniel Sîrbu, Doina Sîrbu, Cătălina Ciuclea, coordonator de proiect Dorina Arsene).

Evenimentul este parte a campaniei de informare ”Stomatologul – prietenul copiilor”, organizat de Clinica stomatologică ”Omni Dent” în colaborare cu Facultatea de Stomatologie a Universității de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” care va dura până-n luna decembrie, 2019 și va informa 2000 de copiii.

”Dacă vrei să fii fericit trebuie să faci fericit pe cineva. Astfel, ne-am gândit să  vizităm copiii de la Centrul ”Casa în care mă simt copil” pentru a le oferi un mic sprijin în dezvoltarea lor. Atenția pe care vrem să o atragem populației despre necesitatea de îngrijire corectă și regulată a dinților este o prioritate pe care ne-am propus să o semnalăm în primul rând micuților, iar emoțiile pozitive, zâmbetele și ochișorii lor curioși ne-au asigurat că suntem bineveniți”, a menționat medicul șef al Clinicii stomatologice ”Omni Dent”, Dumitru Sîrbu.

Cu un mesaj de mulțumire a venit directorul Centrului ”Casa în care mă simt  copil”, Stepanov Veronica. ”Avem o deosebită plăcere să fiți prezenți la noi și vă zicem mulțumesc mult pentru informația pe care ați oferit-o atât copiilor cât și maturilor - lucruri noi și utile. Cu siguranță, de astăzi vor fi mult mai responsabili de îngrijirea danturii lor. Totodată, Vă mulțumim frumos pentru premiile și cadourile oferite.”

”A fost o activitate binevenită, necesară cu un conținut informativ foarte important nu numai pentru copiii care fregventează Centrul ci și pentru părinții acestora din considerația că sunt familii socialmente vulnerabile și nu au mare interes de a se informa individual. De menționat, de asemenea, atmosfera caldă, prietenoasă și binevoitoare a grupului de medici care au desfășurat activitatea”, a spus Uliana Bocancea, reprezentat al Muzeului Satului din s. Taraclia.

Campania a demarat în s. Taraclia, localitatea de baștină a medicului chirurg Dumitru Sîrbu. În semn de mare respect, la eveniment, a fost prezent și primarul, directorul Centrului de asistență medicală de sector, dar și mai mulți consăteni.

”Suntem nespus de bucuroși și mândri că avem un taraclinean foarte cunoscut, o personalitate care cântărește bine fiecare cuvânt și ascultă atent necesitățile noastre susținându-ne în diverse proiecte. Pentru Taraclia este o onoare că are un cetățean ca Dumitru Sîrbu”, a menționat Vladimir Cucereavîi, primarul s. Taraclia după ce i-a oferit o Diplomă de onoare pentru merite deosebite în dezvoltarea social economică a satului chirurgului Dumitru Sîrbu.

Copiii au primit cadouri de la organizatori și partenerii campaniei: pliant informațional cu detalii despre îngrijirea corectă a cavității bucale, abțibilduri  informaționale, monstre de pastă de dinți, Certificate și Diplome, dar și învățătorii lor au primit caiete, cărți, pixuri, apă de gură și ață dentară de la Sensodyne, Paradontax și compania Bredent Moldova.

În semn de mulțumire, copiii au oferit organizatorilor desene, dar și un mic spectacol – o surpriză plăcută.

La fel, Dumitru Sîrbu, inițiatorul campaniei de informare, a oferit cadou un aspirator Centrului de resurse sociale.

 

autor: Dorina Arsene

17.09.2019 12:03