1. Omni Dent
  2. Noutăți
  3. Stomatologii-prietenii copiilor de la Clinica «Omni Dent» primiți cu multă căldură de elevii liceului «Da Vinci»

Multă interacțiune, răspunsuri corecte, copii pozitivi și o primire călduroasă aceasta este concluzia generală după lecția gratis despre igiena dentară desfășurată la liceul ”Da Vinci”, la începutul lunii decembrie.

 
Care sunt factorii favorizanți implicați pentru a apărea cariile dentare?
 
Cum influențează băuturile carbogazoase și mâncarea fast food?
 
De câte ori pe zi trebuie să ne spălăm dinții?
 
De ce medicul stomatolog este prietenul nostru și câte vizite trebuie să-i facem pe an?
 
Cât timp trebuie să ne periem dinții și cum este corect să-i periem?
 
Rând pe rând fiecare medic stomatolog și student de la medicină răspundeau la aceste întrebări, prezentând informația într-o manieră interesantă cu multă interacțiune și diverse exemple utile. 
 
Elevii priveau cu atenție, se minunau, interveneau atunci când știau răspunsul corect sau dimpotrivă îți exprimau opinia lor, dar, într-un final au exclamat toți că vor respecta sfaturile oferite pentru ca la maturitate să aibă o dantură sănătoasă.  
 
Prezentă la workshop, administrația liceului s-a arătat încântată de lecția desfășurată, de cadourile oferite copiilor și profesorilor și au venit cu un mesaj.  ”Elevii noștri au aflat multe lucruri utile prezentate într-o manieră interesantă. Au obținut cunoștințe despre îngrijirea corectă a cavității bucale și, cu siguranță vor respecta ceea ce au învățat”, a spus Nina Mantaluța, director adjunct. 
 
Lecția gratis despre igiena dentară este parte a campaniei de informare ”Stomatologul – prietenul copiilor”, gândită și susținută de medicul șef al Clinicii stomatologice ”Omni Dent”, chirurgul oro-maxilo-facial, Dumitru Sîrbu.  
 
Mulțumesc chirurgului Dumitru Sîrbu pentru demararea acestei campanii, în mod special pentru tânăra generație. Este o idee genială de a instrui, a informa tinerii cum să aibă grijă de sănătatea sa bucală. Vă mulțumim!”, a menționat Nina Mantaluța.
 
 
Echipa de medici rezidenți, studenți a USMF ”Nicolae Testemițanu” și medici stomatologi de la Clinica stomatologică ”Omni Dent” ghidați de conferențiarul universitar, doctor în științe medicale, Dumitru Sîrbu, cei care au susținut lecția gratis în cadrul campaniei de informare ”Stomatologul – prietenul copiilor” la liceul ”Da Vinci” sunt: Mihai Coadă, Dumitru Nuca, Adrian Bădărău, Galina Panuș, Pavel Marusev, Evelina Corcimari, coordonator de proiect Dorina Arsene.
 
Elevii au primit cadouri de la organizatori și partenerii campaniei: pliant informațional cu detalii despre îngrijirea corectă a cavității bucale, abțibilduri  informaționale, un orar în care notează frecvența spălării dinților, monstre de pastă de dinți, Diplome, dar și învățătorii lor au primit caiete, spray de gură și ață dentară de la Sensodyne, Paradontax și compania Bredent Moldova.
 
Menționăm că acesta este cel de-al șaptelea liceu în care s-a desfășurat campania ”Stomatologul – prietenul copiilor”. Până în prezent au fost informați în jur de 1500 de copii despre îngrijirea corectă  cavității bucale.
 
 
Autor: Dorina Arsene
11.12.2019 09:22