1. Omni Dent
  2. Noutăți
  3. Mare sărbătoare la gimnaziul Bălănești – stomatologii Clinicii «Omni Dent» au oferit zeci de cadouri

”Un eveniment de amploare, o mare sărbătoare și o surpriză plăcută” a avut loc  sâmbătă, 14 decembrie, la gimnaziul din s. Bălănești, localitatea de baștină a D-nei Viorica Sîrbu, administrator a Clinicii stomatologice ”Omni Dent”.    

Deși, a plecat mai bine de 25 de ani din satul natal, rădăcinile au chemat-o înapoi pentru a realiza lucruri frumoase și utile consătenilor și copiilor acestora. Astfel, lecția gratis despre igiena corectă a cavității bucale din cadrul campaniei ”Stomatologul – prietenul copiilor” s-a desfășurat cu succes.

Vizibil emoționată, medicul stomatolog, Viorica Sîrbu, în discursul său, a povestit câteva amintiri plăcute despre școala dragă, dar și despre necesitatea de a avea grijă de dinți, a povestit copiilor despre Zâna Măseluță și i-a convins să fie cât mai atenți la sfaturile oferite. În semn de respect, directorul adjunct, Elena Ghilețchi, i-a oferit o Scrisoare de mulțumire, iar primarul satului - o Diplomă de onoare și un buchet de flori.  

Administrația școlii, alături de învățători și părinți au ascultat cu mare interes toate exemplele, sfaturile și au privit filmulețele informative despre subiectul discutat.

”Vă mulțumim enorm pentru efortul depus, pentru cadourile oferite, pentru sărbătoarea pe care ne-ați organizat-o odată cu venirea dvs la noi în sat. Vreau să menționez că este pentru prima data când vine la noi cineva cu o lecție despre sănătate. Vă mai așteptăm cu mare drag”, a menționat directoarea școlii, Svetlana Chirtoacă.

Echipa de medici rezidenți, studenți a USMF ”Nicolae Testemițanu” și medici stomatologi de la Clinica stomatologică ”Omni Dent” ghidați de conferențiarul universitar, doctor în științe medicale, Dumitru Sîrbu, cei care au susținut lecția gratis în cadrul campaniei de informare ”Stomatologul – prietenul copiilor” la gimnaziul din s. Bălănești sunt: Mihai Coadă, Dumitru Nuca, Adrian Bădărău, Galina Panuș, Evelina Corcimari, Chiril Voloc, Stas Eni, coordonator de proiect Dorina Arsene.

”Din cadrul echipei de voluntari sunt și copiii mei, care nu sunt la prima experiență de acest gen: Daniel, student în anul III, Facultatea de Stomatologie și Doina, studentă în anul I la Facultatea Farmacie, dar și mezinul nostru, Pantelimon, care spune că ne va urma calea în medicină”, a menționat, cu mândrie, dna Viorica Sîrbu.   

Elevii au primit cadouri de la organizatori și partenerii campaniei: pliant informațional cu detalii despre îngrijirea corectă a cavității bucale, abțibilduri informaționale, un orar în care notează frecvența spălării dinților, monstre de pastă de dinți, Diplome, dar și învățătorii lor au primit caiete, spray de gură și ață dentară de la Sensodyne, Paradontax și compania Bredent Moldova.

Suplimentar, elevii au primit cadouri speciale de la organizatori, oferite cu multă generozitate de directorul Clinicii, Viorica Sîrbu, cutii cu dulciuri.

La fel, directorul Clinicii, alături de medicul șef, Dumitru Sîrbu, au făcut un act de binefacere pentru cabinetul de chimie din școală. A fost dotat cu diferite materiale demonstrative necesare la orele de biologie și chimie.   

Menționăm că acesta este cel de-al 9-lea liceu în care s-a desfășurat campania ”Stomatologul – prietenul copiilor”, organizat în colaborare cu USMF ”Nicolae Testemițanu”. Până în prezent au fost informați în jur de 1800 de copii despre îngrijirea corectă a cavității bucale.

 

Autor: Dorina Arsene

17.12.2019 23:31