1. Omni Dent
  2. Noutăți
  3. Dinți sănătoși – un organism sănătos. 20 martie - Ziua Mondială a Sănătății Orale

 Dinți sănătoși – un organism sănătos. Acest îndemn de a avea grijă de sănătate este mereu menționat și recomandat pacienților de către medicul chirurg oro-maxilo-facial, de la Clinica stomatologică ”Omni Dent”, Dumitru Sîrbu.

Medicul specialist zilnic consultă pacienți cu probleme grave în regiunea oro-maxilo-facială, probleme, care în ansamblu, afectează mai multe organe. De aceea, pe parcursul experienței sale, de peste 20 de ani în medicina dentară, dr. Sîrbu, a scris zeci de articole științifice cu scopul de a educa populația despre grija față de sănătatea orală, îngrijirea corectă a ei și conexiunea cu starea generală de sănătate a întregului organism.

 
”Mi-ar plăcea ca oamenii să fie mai responsabili de sănătatea organismului lor, să adopte obiceiuri de îngrijire corectă a igienei orale și să efectueze controale regulate, deoarece depistarea precoce a unei maladii poate fi tratată mult mai ușor și rapid.

 
Datorită aparatelor moderne de diagnostic, precum și experiența acumulată de către specialiștii din cadrul Clinicii stomatologice ”Omni Dent” orice maladie stomatologică poate fi depistată încă din faza precoce de dezvoltare. La fel, pacientul beneficiază de cele mai noi metode de tratament, astfel, ca vizita la medicul stomatolog să fie una plăcută cu un pronostic favorabil de durată.  


Teritoriul oro-maxilo-facial este cea mai vizibilă parte a corpului omenesc în care își au sediul o varietate foarte mare de patologii. Cele mai des întâlnite sunt procesele inflamatorii, traumele, tumorile, patologiile articulațiilor temporomandibulare a glandelor salivare, a nodulilor limfatici, a tegumentelor. Aceste afecțiuni orale sunt provocate de igiena orală deficitară, de cariile netratate, de boala parodontală”, a menționat chirurgul oro-maxilo-facial, medicul șef de la Clinica stomatologică ”Omni Dent”, Dumitru Sîrbu.
 

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, 90% din populaţia lumii suferă în decursul vieţii de afecţiuni orale, însă multe dintre acestea ar putea fi evitate dacă oamenii s-ar adresa mai des la medic.


 
În anul 2019, în Republica Moldova au fost înregistrate 1,56 milioane de vizite la stomatologi și dentiști, inclusiv ale copiilor. Potrivit datelor Organizației Mondiale a Sănătății, 8 din 10 moldoveni suferă de carii dentare. În cazul în care acestea nu sunt tratate, ele pot cauza daune întregului organism. Mai multe detalii la acest subiect vedeți într-un articol detaliat aici https://omnident.md/ro/articles/79/.
 
În fiecare an pe data de 20 martie se sărbătorește Ziua Mondială a Sănătății Orale, un motiv în plus de a reaminti despre importanța menținerii sănătății orale.
 
Autor: Dorina ARSENE
18.03.2022 11:03