1. Omni Dent
  2. Noutăți
  3. În jur de 100 de copii de la Grădinița nr.133 s-au împrietenit cu medicii stomatologit

În jur de 100 de copii, cu vârstele cuprinse între 2 și 7 ani, de la Grădinița nr.133, ”Universul copiilor” au participat la o lecție gratis predată de studentele anului IV Maria Gonța și Mihaela Angheluță de la USMF ”Nicolae Testemițanu”, Facultatea Stomatologie. Timp de 2 zile, fiecare grupă de vârstă separat au participat la lecția informativă atât teoretic cât și practic, la sfârșitul lunii iunie.

 

Subiectele discutate, în formă de joc, au captat atenția participanților și au trezit interesul de a avea mai multă grijă de dinții lor. Necesitatea îngrijirii cavității bucale de 2 ori pe zi, perierea corectă a dinților, dar și buna relaționare dintre medic și micii pacienți le-au oferit o doză de motivare de a fi mai responsabili cu dantura lor.

Evenimentul este parte a proiectului ”Stomatologul – prietenul copiilor”, care deja al 4-lea an se desfășoară, iar impactul informației este unul deosebit de mare – deoarece mulți copiii se împrietenesc cu medicii și nu mai au frică de a le face o vizită la Clinică. Informația este pregătită de studenți, fiind ghidați de conferențiarul universitar, doctor în științe medicale, Dumitru Sîrbu, medic-șef la Clinica stomatologică ”Omni Dent”.

Cel mai tânăr pacient care a venit la Clinica stomatologică ”Omni Dent” este de doar o lună pentru procedura de frenotomie.


În mod obișnuit, micii pacienți se adresează la medicul stomatolog pedodont pentru proceduri de:

1. Hipomineralizare, începând cu vârsta de până la un an;

2. Igienizarea dentară, începând cu vârsta de până la un an;

3. Carie dentară, stomatită, începând cu vârsta de 2, 3 ani;

4. Complicații la caria dentară, pulpită, periodontită, începând cu vârsta de 4, 5 ani;

5. Sigilarea fisurilor dentare, începând cu vârsta de 6, 7 ani, la dinții permanenți.

Vă așteptăm, pe fiecare, cu drag, la o consultație pentru examinare și depistarea la timp a afecțiunilor cavității bucale, iar la depistarea lor medicii noștri specialiști să poată interveni la timp. Recomandarea tuturor medicilor stomatologi este ca odată la 6 luni să se efectueze o vizită de control. Cel mai bun tratament este profilaxia.



Iubiți sănătatea!

Mai bine să preveniți decât să tratați!

Stomatologul – este prietenul tuturor.

P.S. Aducem mulțumiri partenerilor noștri Compania GSK (Sensodyne, Parodontax).

Autor: Dorina ARSENE

 

 


30.06.2023 12:06