1. Omni Dent
  2. Noutăți
  3. Copii de la Centrul Comunitar ”Laolaltă” au participat la o lecție gratis despre sănătatea danturii

Astăzi, 20 iulie, copii de la Centrul Comunitar Nr. 151 și Asociația Obștească “Laolaltă”  au învățat secretele unei danturi sănătoase și au promis să respecte sfaturile medicilor.

Sfaturi utile despre îngrijirea corectă a danturii, despre influența bacteriilor  existente în cavitatea bucală la formarea cariilor, dar și perierea corectă a dinților sunt principalele idei spuse de către Daniel Sîrbu și Mihaela Ciuclea, medici rezidenți și Daria Rîbacova, Vladimir Marinov studenții anului V la USMF ”Nicolae Testemițanu”, Facultatea Stomatologie. 
 
Separați în 2 grupe, copii refugiați din Ucraina, vorbitori de limba rusă și copii din familii social vulnerabile, dar și cei care au mai fost la activitățile centrului, vorbitori de limba română au spus că le-a plăcut mult lecția, iar unii dintre ei că își doresc să devină medic stomatolog.
 
Informația prezentată este pregătită de studenți, fiind ghidați de conferențiarul universitar, doctor în științe medicale, Dumitru Sîrbu, medic-șef la Clinica stomatologică ”Omni Dent”. 
P.S. Aducem mulțumiri partenerilor noștri Compania GSK (Sensodyne, Parodontax). 
 
Lecția gratis s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare ”Stomatologul – prietenul copiilor”, demarată din anul 2019, organizator Clinica stomatologică ”Omni Dent”. Aici vedeți mai multă informație despre parcursul campaniei https://omnident.md/ro/companii-sociale/.
 
Autor: Dorina ARSENE 
 

20.07.2023 16:34