1. Omni Dent
  2. Noutăți
  3. Deficiențe în vorbire la 15 ani, motivul frenul scurt al limbii

Săptămâna trecută s-a adresat la consultație la Clinica stomatologică ”Omni Dent”, pacientul Ion Pleșca, de 15 ani, din r. Hâncești.

La recomandarea unui coleg de breaslă, medic stomatolog din raion pacientul a ajuns în fotoliul medical al medicului chirurg oro-maxilo-facial Dumitru Sîrbu cu acuze de deficiențe în vorbire. La examinare endoorală s-a observat frenul scurt al limbii. În această situație, pentru înlăturarea deficiențelor morfologice se recomandă operația de frenuloplastie, pentru a ameliora funcțiile limbii.
 
”Vorbesc greu, nu pot rosti mai multe litere, nu mă înțeleg membrii familiei, nici colegii, învățătorii și a început să mă deranjeze”, a spus pacientul.
 
”Chiar eu ca mama lui de multe ori nu îl înțelegeam ce spune și am decis să facem investigații”, spune mama Olesea.
 
Intervenția chirurgicală, efectuată de medicul chirurg oro-maxilo-facial Dumitru Sîrbu, asistat de fiul său, medicul rezident Daniel Sîrbu, a durat în jur de 20 minute. ”A fost o procedură simplă, fără durere, care a durat puțin, dar cu efect pe viață”, a menționat pacientul Ion, adolescent, dar cu o gândire de adult.
 
În cazul bebelușilor, acest defect provoacă tulburări în procesul de supt, iar la o vârstă mai înaintată provoacă malocluzie, defecte de vorbire și duce la probleme de înghițire.
 
Medicii specialiști la Clinica stomatologică ”Omni Dent” efectuează intervențiile chirurgicale în regiunea oro-maxilo-facială cu maximă atenție, în condiții moderne, fără durere, cu antestezie locală sau generală. Dispunem de sală pentru operație, saloane pre și post operator.

Accesând linkul de mai jos găsiți descrierea pentru cele mai frecvente intervenții chirurgicale efectuate la noi https://omnident.md/ro/news/329/... .
Vă așteptăm, cu drag, în vizită.
 
Faceți consultații regulate, de 2 ori pe an. Aveți încredere în medicii din țara noastră.
 

 

18.09.2023 16:03