1. Omni Dent
  2. Noutăți
  3. Pacientă mulțumită de efectul anesteziei analgo-sedare intravenoasă
Pacienta Lilia Bruma, din s. Iarova, Soroca, de profesie învățătoare de clasele primare, o doamnă de o înțelepciune și de o cumsecădenie rară, s-a adresat la o consultație la medicul chirurg oro-maxilo-facial Dumitru Sîrbu, la recomandarea unui coleg, medic stomatolog din raion.
 
Pacientei i-a fost stabilit diagnosticul de ”Atrofie severă a crestei alveolare mandibulare pe dreapta”. 
 
Prima intervenție chirurgicală de creștere a ofertei osoase cu transplant de os propriu de la ramul mandibular a avut loc cu 6 luni în urmă.
 
Zilelele acestea, a fost din nou intervenită chirurgical pentru inserarea implantelor la mandibulă în locul unde s-a efectuat creșterea osoasă. Pentru confortul și relaxarea pacientei, de această dată, intervenția s-a efectuat sub anestezie locală însoțită de analgo-sedare intravenoasă. Aceasta a fost posibilă datorită lucrului în echipă format de către chirurgi stomatologi și medici anesteziologi.  
 
”Anestezia mi-a adus o senzație de liniște, calm, chiar și timpul a trecut mult mai repede. Nu simțeam nici o durere, nici un disconfort, făcând comparație cu data trecută când a fost doar anestezie locală și chiar în timpul intervenției, îmi amintesc că a mai fost nevoie să-mi mai administreze o doză, pentru că simțeam durere. Eu am probleme cu tensiunea, curios că astăzi, a fost perfectă”, a menționat pacienta Lilia Bruma.
 
Mai mult ca atât, pacienta a remarcat atitudinea binevoitoare a personalului, comportamentul plăcut, muzica calitativă, liniștită, dar și curățenia din fiecare cabinet sau salon. 
 
”Sunt extrem de mulțumită de atitudinea blajină, omenească față de pacienți, de privirea blândă a medicilor și de vorba lor cuminte. Toți sunteți oameni minunați, plini de viață, de energie pozitivă și de omenie, liniștiți, vorbesc de parcă alină durerea și, credeți-mă, eu am văzut mulți medici. Sunt foarte mulțumită de serviciile acordate. Recomand tuturor cunoscuților, rudelor, copiilor mei Clinica stomatologică ”Omni Dent”.
 
Ceea ce mai vreau să spun că din moment ce am călcat pragul clinicii am avut o senzație că sunt în siguranță, că sunt pe mâna specialiștilor, tot personalul este ales foarte bine. Peste tot este o curățenie adevărată, să vă dea Dumnezeu sănătate, putere și răbdare că faceți un lucru deosebit de important pentru sănătatea pacienților”.  
 
De curând, în Clinica stomatologică ”Omni Dent” datorită acestei conlucrări intervențiile chirurgicale ale pacienților pot fi efectuate prin mai multe metode de cupare a durerii și anxietății, inclusiv analgo-sedare intravenoasă, analgo-sedare inhalatorie, anxioliză sau anestezie generală.
 
Autor: Dorina ARSENE 

 

28.09.2023 12:17