1. Omni Dent
  2. Noutăți
  3. Ambasadorii sănătății de la Clinica stomatologică «Omni Dent» în vizită la elevii de la liceul «Pas cu Pas»

O echipă de medici stomatologi de la Clinica stomatologicăOmni Dent”  pot fi considerați pe bună dreptate Ambasadorii sănătății, deoarece promovează un mod de îngrijire cât mai corect a cavității bucale. Medicii săptămânal îndeamnă copiii de la diferite licee, dar și pe cei de la grădiniță să aibă grijă de dințișorii lor și să-i curețe de 2 ori pe zi: dimineața și seara.

Cu un astfel de mesaj, dar și multe alte sfaturi au adus medicii stomatologi joi, 10 octombrie elevilor de la liceul ”Pas cu Pas”, dar și copiilor de la grădinița din aceeași instituție.
Entuziasm, curiozitate, sinceritate și mult interes au prezentat micuții, dar și au înțeles că medicul stomatolog poate fi un bun prieten al copiilor, pentru că ei vin să le ofere cele mai corecte sfaturi și să-i ajute să prevină anumite probleme sau dacă vor veni la medic să fie doar cu o vizită de control. 
 
Evenimentul este parte a campaniei de informare ”Stomatologul – prietenul copiilor”, organizat de Clinica stomatologicăOmni Dent” în colaborare cu Facultatea de Stomatologie a Universității de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” care va dura până-n luna decembrie, 2019 și va informa 2000 de copiii. 
 
Cătălina Ciuclea, medic stomatolog, unul dintre Ambasadorii sănătății, spune că trăiește o experiență plăcută. ”Oportunitatea de a fi alături de copilași este o nouă provocare pentru mine, în afara cabinetului stomatologic. Mă bucur foarte mult atunci când inspir interes, încredere și bunătate și drept rezultat văd zâmbetul lor sincer. Lecția practică poate fi ușor însușită de micii pacienți, jocurile, demonstrațiile, tehnicile de periaj efectuate împreună cu ei și bineînțeles cadourile oferite motivează copiii să înlăture frica de stomatolog.
 
Mergând pe la diferite școli am întâlnit copiii foarte activi și dornici de a ne demostra cunoștințele lor despre igiena dentară. Răspunsurile oferite de copii după prezentarea noastră sunt, de multe ori peste așteptările noastre. Eu cred că pentru ei nu a fost doar o experiență plăcută și utilă, dar și un factor substanțial pentru a avea mai multă grijă de sănătatea lor orală”, a spus Adrian Bădărău, student la facultatea de stomatologie a USMF ”Nicolae Testemițanu”.  

Echipa de medici rezidenți, studenți a USMF ”Nicolae Testemițanu” și medici stomatologi de la Clinica stomatologică ”Omni Dent” ghidați de conferențiarul universitar, doctor în științe medicale, Dumitru Sîrbu, cei care au susținut lecția gratis la liceul ”Pas cu Pas” sunt: Chiril Voloc, Evelina Corcimari, Mihai Coadă, Dumitru Nucă, Adrian Bădărău, Galina Panuș, Cătălina Ciuclea, Pavel Marusev, coordonator de proiect Dorina Arsene.
 
Elevii au primit cadouri de la organizatori și partenerii campaniei: pliant informațional cu detalii despre îngrijirea corectă a cavității bucale, abțibilduri  informaționale, un orar în care notează frecvența spălării dinților, monstre de pastă de dinți, Diplome, dar și învățătorii lor au primit caiete, spray de gură și ață dentară de la Sensodyne, Paradontax și compania Bredent Moldova
Menționăm că acesta este cel de-al patrulea liceu în care s-a desfășurat campania ”Stomatologul – prietenul copiilor”. 
 
 
Autor: Dorina Arsene

 

17.10.2019 17:26