1. Omni Dent
  2. Noutăți
  3. Workshop inedit la Clinica «Omni Dent» în cadrul Congresului ImplantoDays Chișinău 2019

 La sfârșitul săptămânii trecute am fost martorii unui eveniment educațional de clasă înaltă - Congresul ImplantoDays Chișinău 2019, unde au participat 10 nume sonore - lectori de renume din Republica Moldova și din străinătate.  

Organizatorii celei de-a doua ediții a Congresului au scopul de a susține educația în implantologia orală și au desfășurat cursuri și workshop-uri reprezentative pentru dezvoltarea competențelor profesionale.
În acest context, unul dintre speakeri a fost doctorul în științe medicale, conferențiarul universitar, medicul șef al Clinicii stomatologice ”Omni Dent”  Dumitru Sîrbu
 
Workshop-ul cu tema: ”Lateralizarea/Transpoziția (repoziționarea) fascicolului vasculonervos alveolar inferior”, susținut de profesorul Sîrbu, a avut loc chiar în incinta Clinicii ”Omni Dent” pe care o conduce împreună cu soția, Viorica Sîrbu. Pe lângă partea teoretică care presupune redarea amănunțită, etapizată a problemei abordate, programul workshop-ului, a cuprins și cea practică în care chirurgul Sîrbu a efectuat o operație LIVE.
Tema a fost prezentată la cel mai înalt nivel, iar speakerul înzestrat cu abilități excelente de comunicare, dar și de predare a încântat audiența prin calmitatea și profesionalismul său de invidiat. Atitudinea sa generoasă față de fiecare detaliu, îngăduinţa și bunăvoinţa de a-și împărtăși cunoștințele, amabilitatea prin care a explicat cazul clinic a subliniat, încă o dată, puterea sa interioară. 
 
Medicina este o știință și o filozofie care împletite cu dragostea față de pacient aduce rezultate bune. Noi, medicii, suntem aici pentru a îmbunătăți starea fiecărui pacient, pentru a împărți file de sănătate și pentru a lăsa o urmă în istoria medicinei moderne. La rândul nostru, bunele practici preluate, faptul că ne împărtășim cu experiența este un plus valoare la ceea ce suntem, iar mulțumirea sufletească vine din reușitele obținute, din munca asiduă depusă zilnic”, a menționat chirurgul Dumitru Sîrbu.
 
Șirul de mesaje de apreciere și-au găsit locul rapid pe rețelele de socializare după înmânarea diplomelor de către profesorul Dumitru Sîrbu și încheierea Workshop-ului la Clinica stomatologică ”Omni Dent”.
Ioana Ciumac a scris: ”Respect și sincere mulțumiri Dlui Doctor, Profesor Dumitru Sîrbu. Profesionist de Excepție și Om de rară cumsecădenie și mult bun simț! Bunul Dumnezeu să Va învrednicească și în continuare și să Vă trimită sănătate și lumină! Prin oameni ca Dstră Moldova încă mai trăiește!!!
 
Conferința ImplantoDays a fost organizată de Gursk Medica Moldova. ”Aducem sincere mulțumiri echipei pentru buna organizare și desfășurare a acestui eveniment important pentru lumea medicală și vom susține și mai departe proiectele înaintate care sunt atât de binevenite”, a mai spus medicul șef al Clinicii stomatologice ”Omni Dent”.  
Conferința de sâmbătă, 23 noiembrie, a scos în evidență, nu doar nivelul stomatologiei contemporane din țara noastră, dar și a valorificat tinerii specialiști printre care cei mai mulți discipoli ai doctorului Dumitru Sîrbu. 
Buna organizare, îndemnul la învățare continuă, abilitatea de a motiva oamenii și dorința puternică de a schimba ceva spre bine sunt doar unele dintre cele mai importante calități ce îl reprezintă pe mentorul studenților săi, Dumitru Sîrbu și, de fapt, cele mai importante ce îi îndrumă să-i urmeze calea. Prezenți mereu la diverse conferințe și congrese atât din țară cât și de peste hotarele ei, aplicând în practică tot ce învață nou este ceea ce îi diferențiază de alți tineri specialiști – o practică acumulată de la profesorul său.  
 
Autor: Dorina Arsene
28.11.2019 19:01