1. Omni Dent
  2. Noutăți
  3. Stomatologii de la Clinica stomatologică «Omni Dent» prietenii elevilor de la liceul «Orizont»

O sală plină de elevi, clasele I-IV. Multă, multă gălăgie, discuții, agitație și deodată o liniște profundă a început să domine atmosfera. Lumina s-a stins și imaginile de pe ecran le-au captat atenția copiilor. Rând pe rând câte un medic stomatolog veneau în fața lor pentru a le spune cele mai utile sfaturi sau cea mai interesantă informație despre un mod de îngrijire cât mai corect a cavității bucale. 
     

Astfel, vorbim despre o echipă de medici stomatologi de la Clinica stomatologică ”Omni Dent” care în colaborare cu Facultatea de Stomatologie a Universității de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” desfășoară o campanie de informare ”Stomatologul – prietenul copiilor”. 
 
Printre cele mai importante idei menționate, dar și reținute de elevii de la liceul Teoretic ”Orizont”, la începutul lunii noiembrie, în cadrul lecției de educație dentară, desfășurată gratis, sunt: 
1. Este mai bine de a preveni decât a trata orice afecțiune stomatologică. Aceasta economisând atât timp cât și bani.
2. Frica de medicul stomatolog trebuie să fie depășită pentru că stabilind o relație de prietenie – medicul câștigă încrederea pacientului, iar acesta o stare de bine.
3. Învățând și respectând regulile de igienă din copilărie, elevul va deveni disciplinat  și își va forma deprinderi sănătoase, astfel prevenind nu doar afecțiuni bucale, dar și numeroase boli de ordin general. 
4. Un periaj corect efectuat de 2 ori pe zi, timp de 2, 3 minute, folosind o tehnică corectă, combinat cu o alimentație echilibrată, bogată în vitamine și nutrienți garantează sănătatea dinților copiilor. 
  
Valentina Curechi, profesoara de limba și literatura română de la liceul Orizont a rămas impresionată de informația utilă prezentată, de interesul elevilor, dar și de plăcuta interacțiune dintre elevi și medici. ”Vă mulțumesc frumos pentru această lecție, pentru informația atât de interesantă și exemplele oferite, asta îi va motiva, cu siguranță pe copiii să aibă mai multă grijă de dinții lor și de îngrijirea lor corectă. Totodată, vă mulțumesc pentru cadourile oferite și pentru faptul că sunteți aproape de oameni nu doar în clinică, dar și în afara ei”, a menționat dna profesoară.
”Experiența acumulată pe parcursul desfășurării campaniei este una foarte plăcută, întrucît îmi place mult să ajut oamenii și aceasta îmi aduce o satisfacție. În mod cert nu este ușor să predai copiilor de vîrstă mică, deoarece presupune formarea abilităților cu multă răbdare, precum și adaptarea continuă la vîrstele diferite ale  copiilor. Dar, nimic nu se compară cu zîmbetul și inocența unui copil care inspiră încredere și înveselește orice  persoană tristă”, a spus medicul stomatolog, Mihai Coadă.
 
La fel de optimistă și de binevoitoare față de copii este și studenta Galina Panuș, care împărtășește cu drag din experiența sa. ”În opinia mea, activitatea noastră a trezit curiozitatea copiilor. Cred că i-am convins  că medicul stomatolog le dorește binele, fiind prietenul lor. Faptul că am fost așteptați cu nerăbdare, denotă interesul lor pentru sănătate, iar nouă nu ne rămâne decât să-i îndrumăm. Cu siguranța vom mai veni în vizită”, a menționat, Galina Panuș. 
 
Echipa de medici rezidenți, studenți a USMF ”Nicolae Testemițanu” și medici stomatologi de la Clinica stomatologică ”Omni Dent” ghidați de conferențiarul universitar, doctor în științe medicale, Dumitru Sîrbu, cei care au susținut lecția gratis la liceul ”Orizont” sunt: Mihai Coadă, Dumitru Nuca, Adrian Bădărău, Galina Panuș, Pavel Marusev, coordonator de proiect Dorina Arsene.
 
Elevii au primit cadouri de la organizatori și partenerii campaniei: pliant informațional cu detalii despre îngrijirea corectă a cavității bucale, abțibilduri  informaționale, un orar în care notează frecvența spălării dinților, monstre de pastă de dinți, Diplome, dar și învățătorii lor au primit caiete, spray de gură și ață dentară de la Sensodyne, Paradontax și compania Bredent Moldova. 
 
Menționăm că acesta este cel de-al cincilea liceu în care s-a desfășurat campania ”Stomatologul – prietenul copiilor”, care va dura până-n luna decembrie, 2019 și va informa 2000 de copiii. Până în prezent au fost informați în jur de 900 de copiii despre îngrijirea corectă a cavității bucale. 
 
28.11.2019 19:42