1. Omni Dent
  2. Noutăți
  3. Ambasadorii Sănătății de la Clinica stomatologică «Omni Dent» petrecuți în ropote de aplauze de elevii liceului «Socrate»

Echipa de medici stomatologi de la Clinica stomatologicăOmni Dent”, considerați, cu adevărat, Ambasadorii Sănătății au fost petrecuți în ropote de aplauze de elevii liceului ”Socrate” la finalul lecției gratis despre igiena dentară. 

Atenți și foarte curioși, educați și bine organizați, elevii claselor a 3-a și a 4-a de la liceul ”Socrate” au fost impresionați de informația prezentată și de exemplele oferite, de exercițiile făcute împreună cu medicii stomatologi și studenții de la USMF ”Nicolae Testemițanu”. 
 
”Activitatea desfășurată la liceul ”Socrate” de către medicii de la Clinica stomatologică ”Omni Dent”, în persoana medicului șef, Dumitru Sîrbu și studenții de la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” a avut un impact semnificativ asupra elevilor cât și a părinților acestora. Administrația liceului cât și cadrele didactice aduc mulțumiri și coordonatoarei proiectului Dorinei Arsene și Vioricăi Sîrbu, directorul clinicii ”Omni Dent” pentru ideia unui astfel de proiect în scopul formării și dezvoltării atitudinii corecte a copiilor față de propria sănătate. Sunt de apreciat astfel de activități cu alți parteneri educaționali care vin întru susținerea procesului instructiv-educativ. Împreună vom reuși să convingem noua generație că suntem cu adevărat interesați de buna lor creștere, vom reda încrederea și în rândul părinților că copii lor sunt pe ”mâni bune””, a menționat Svetlana Miron, învățătoarea clasei a IV-B, șef de catedră la liceul Socrate. 
 
La fel de implicați și de receptivi au fost și părinții elevilor, care au venit cu un mesaj de mulțumire. ”Sincere mulțumiri Clinicii stomatologice ”Omni Dent” pentru ideia unicală de a fi mai aproape de copii aducându-le mesaje și exemple practice despre igiena dentară. Anume prin așa mijloc de comunicare putem depăși frica de medic și a deveni un bun prieten. În urma vizitei la liceul ”Socrate” elevii clasei a IV-B au rămas impresionați cu informația acumulată și promit să o aplice în viața de zi cu zi. Numai cu aplicarea regulilor de igienă din copilărie pot deveni un adult cu dantura perfectă”, a spus Cristina, mama elevului Leonard Andrieș-Sirețan, elev în clasa a IV-B.  
 
Echipa de medici rezidenți, studenți a USMF ”Nicolae Testemițanu” și medici stomatologi de la Clinica stomatologică ”Omni Dent” ghidați de conferențiarul universitar, doctor în științe medicale, Dumitru Sîrbu, cei care au susținut lecția gratis în cadrul campaniei de informare ”Stomatologul – prietenul copiilor” la liceul ”Socrate” sunt: Mihai Coadă, Dumitru Nuca, Adrian Bădărău, Galina Panuș, Pavel Marusev, Evelina Corcimari, Chiril Voloc, Cătălina Ciuclea, coordonator de proiect Dorina Arsene
 
În context, medicul stomatolog, Cătălina Ciuclea, a specificat că lecția a fost interesantă, iar copiii au asimilat cu ușurință tematica subiectului. ”Curios fapt că mulți dintre cei prezenți erau informați despre o îngrijire corectă a cavității bucale. Dialogul nostru a decurs ”ca la carte”, copilașii fiind încadrați  în discuții, jocuri, analiza experimentelor, simularea tehnicilor de periaj. Spre final, unii au acordat și interviu, degajând o aură plină de emoții pozitive și inocență. E o delectare să interacționezi cu ei de fiecare dată”, a mai spus medicul Ciuclea. 
Elevii au primit cadouri de la organizatori și partenerii campaniei: pliant informațional cu detalii despre îngrijirea corectă a cavității bucale, abțibilduri informaționale, un orar în care notează frecvența spălării dinților, monstre de pastă de dinți, Diplome, dar și învățătorii lor au primit caiete, spray de gură și ață dentară de la Sensodyne, Paradontax și compania Bredent Moldova
 
Menționăm că acesta este cel de-al șaselea liceu în care s-a desfășurat campania ”Stomatologul – prietenul copiilor”. Până în prezent au fost informați în jur de 1200 de copii despre îngrijirea corectă a cavității bucale.
 
Autor: Dorina Arsene
06.12.2019 16:25