roruenit

Lecție gratis despre bolile regiunii oro-maxilo-faciale și profilaxia lor oferită de chirurgul Dumitru Sîrbu sătenilor din Bălănești

  1. Omni Dent
  2. Noutăți
  3. Lecție gratis despre bolile regiunii oro-maxilo-faciale și profilaxia lor oferită de chirurgul Dumitru Sîrbu sătenilor din Bălănești

Îngrijirea corectă a cavității bucale; prevenirea bolilor regiunii oro-maxilo-faciale; metode contemporane de diagnostic și tratament, dar și posibilitățile moderne de rezolvare a cazurilor dificile petrecute în secția de chirurgie oro-maxilo-facială de la noi din țară; operații petrecute în mod urgent și planificat; intervenții chirurgicale gratuite în baza poliței de asigurare sunt pricipalele subiecte discutațe sâmbătă, 14 decembrie, în cadrul unui workshop, susținut de medicul chirurg oro-maxilo-facial, conferențiarul universitar, Dumitru Sîrbu, în satul Bălănești, r-nul Nisporeni.

Subiecte aparent cunoscute, idei intens discutate despre sănătate și importanța îngrijirii acesteia în mass-media, omul simplu de la țară, copleșit de toate grijile și problemele vieții, atrage mai puțină atenție acestui aspect. Astfel, chirurgul oro-maxilo-facial a acceptat, cu plăcere, invitația primarului din satul Bălănești de a desfășura un workshop gratuit pentru consătenii săi.    

La eveniment, au venit oameni din diferite pături sociale, care s-au regăsit în subiectele abordate și au arătat un mare interes pentru această lecție, participând chiar și în discuții.  

Dorința noastră de a face bine și de a oferi grame de sănătate este pentru toți și pentru fiecare om, indiferent că este de la oraș sau din sat. Medicul este aproape de pacientul care are nevoie de el și care îl solicită. Nu avem pretenții de a vorbi doar de la tribune imense și pentru un public numeros. Bucuria mea a fost chiar și atunci câd am vâzut 50 de persoane în sală, dar interesul lor față de informația prezentată a fost o dovadă că suntem așteptați”, a menționat chirurgul Sîrbu.

În sală, printre consăteni, era și primarul satului care i-a oferit o Diplomă de onoare medicului. ”Vă mulțumim frumos pentru lecția și sfaturile oferite. Este o informație foarte utilă și necesară oamenilor, în mod special de la țară, aici unde necesitățile sunt mari, dar posibilitățile mai mici. Să știți că sunteți primul medic chirurg care vine să ne prezinte o informație despre sănătate la noi în sat”, a menționat primarul satului Bălănești, Grigore Pîrțac.

”Tot ceea ce am auzit astăzi este interesant și util. Felul în care a fost adusă informația cu exemple utile, cu schimbările după operație, cu metodele contemporane de lucru ne-au convins că sunteți un specialist foarte bun de care țara noastră are nevoie. Vă mai așteptăm, cu drag”, a spus Mihail Arsenii, unul dintre pacienții Clinicii.

La sfârșitul prezentării, rând pe rând, mulți dintre cei prezenți au mers și i-au strâns mâna medicului, l-au felicitat și i-au cerut diferite sfaturi.  

 

Autor: Dorina Arsene

18.12.2019 22:50