1. Omni Dent
  2. Noutăți
  3. Cine a pus plastilină colorată pe dintele unui copil?«Stomatologul – prietenul copiilor»

 100 de ochișori veseli și sinceri de la grădinița ”Poienița Picilor” au privit cu mult entuziasm prezentarea medicilor stomatologi despre îngrijirea corectă a cavității bucale. Interesați de cele prezentate, de exemplele aduse, copilașii răspundeau la toate întrebările medicilor. 

Fiind întrebați dacă au mers la medicul stomatolog, mulți dintre ei au răspuns pozitiv invocând diverse situații. Din spusele lor opturația înseamnă plastilină colorată, iar consultația medicului – o întâlnire plăcută.   
La întrebarea: ”stomatologul este prietenul vostru”?, copilașii au răspuns că este un bun prieten, deoarece le dă cadouri și nu le provoacă durere.  
 
Lecția gratis s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare ”Stomatologul – prietenul copiilor” gândită și susținută de medicul șef al Clinicii stomatologice ”Omni Dent”, chirurgul oro-maxilo-facial, Dumitru Sîrbu în colaborare cu Facultatea de Stomatologie a Universității de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu”.    
Echipa de medici rezidenți, studenți a USMF ”Nicolae Testemițanu” și medici stomatologi de la Clinica stomatologică ”Omni Dent” ghidați de conferențiarul universitar, doctor în științe medicale, Dumitru Sîrbu, cei care au susținut lecția gratis sunt: Mihai Coadă, Dumitru Nuca, Adrian Bădărău, Galina Panuș, Chiril Voloc, coordonator de proiect Dorina Arsene. 
 
Elevii au primit cadouri de la organizatori și partenerii campaniei: pliant informațional cu detalii despre îngrijirea corectă a cavității bucale, abțibilduri  informaționale, un orar în care notează frecvența spălării dinților, monstre de pastă de dinți, Diplome, dar și educatorii lor au primit caiete, spray de gură și ață dentară de la Sensodyne, Paradontax și compania Bredent Moldova
 
Autor: Dorina Arsene
20.12.2019 14:56