1. Omni Dent
  2. Noutăți
  3. Dumitru Sîrbu: «Emoții deosebite trăite la grădinița «Ghiocel» după 40 de ani»

 Sfârșitul încununează opera! Cu un decor de poveste, cu luminițe colorate pe brăduț, cu o atmosferă caldă, multe colinde și poezii echipa Clinicii stomatologice ”Omni Dent” a fost întâmpinată de către copiii de la grădinița ”Ghiocel” din s. Taraclia, r-nul Căușani.

Sâmbătă, 28 decembrie, echipa de stomatologi, parte a campaniei ”Stomatologul – prietenul copiilor”, condusă de conferențiarul universitar, doctor în științe medicale, Dumitru Sîrbu, au desfășurat lecția finală a campaniei, în satul său natal, de unde a și demarat proiectul în luna septembrie, anul curent.
 
Subiectele care au captat atenția atât copiilor, părinților cât și cadrelor didactice sunt: Profilaxia maladiilor afecțiunilor orale; Importanța prevenției în stomatologie; Influența produselor alimentare asupra sănătății dentare; Regulile elementare de igienă și îngrijire; Partea practică în care micuții au învățat tehnica periajului corect.
 
Extrem de curioși, bine pregătiți cu un program dedicat sănătății orale, copiii din grădinița ”Ghiocel” au impresionat oaspeții și publicul prezent. Momentul lor artistic a fost o mare surpriză conținând poezii, cântece, colinde. La fel, a fost foarte plăcut să vedem un panou dedicat sănătății orale, diverse material illustrative confecționate de copiii, dar și prestația colectivului grădiniței care în cele mai frumoase tradiții moldovenești ne-au întâmpinat în haine naționale, cu bunăvoință și căldură caracteristică neamului nostru. Momentul culminant al evenimentului a fost interpretarea cântecului ”Galbenă gutuie” de către toți cei prezenți. 
 
Evenimentul a fost înalt apreciat de colectivul grădiniței împreună cu directoarea, Ana Bocancea, care a menționat cât de mult au așteptat acest eveniment și cât de important este pentru copilași, dar și părinți, informația despre îngrijirea corectă a cavității bucale. ”Sfârșitul încununează opera! Ne bucurăm că ați decis să încheiați campania cu noi. Felicitări pentru că ați găsit cheița fermecată de a atinge creierașul fiecărui copilaș în înțelegerea materialului expus despre îngrijirea cavității bucale. Vă asigurăm că fiecare copil va transmite informația primită fraților, surorilor și altor colegi”, a menționat dna Uliana Bocancea, o personalitate remarcabilă care a fost alături de noi la ambele evenimente desfășurate în s. Taraclia. 
 
”Sunt extrem de bucuros de primirea caldă, părintească în incinta acestei grădinițe care îmi trezesc amintiri copilărești din perioada în care aceste ființe blânde și duioase mi-au dat primele lecții de educație și m-au orientat în drumul vieții. Vă mulțumesc pentru organizarea celui mai deosebit eveniment petrecut împreună. Mi-ați umplut inima și sufletul de fericire, încântare, de gânduri pozitive, emoții speciale și cu încrederea că viitorul nostru este asigurat de o continuitate fermă prin acești copii talentați pe care dvs. îi ghidați”, a menționat medicul Dumitru Sîrbu. 
Echipa de medici rezidenți, studenți a USMF ”Nicolae Testemițanu” și medici stomatologi de la Clinica stomatologică ”Omni Dent” ghidați de conferențiarul universitar, doctor în științe medicale, Dumitru Sîrbu, cei care au susținut lecția gratis în cadrul campaniei de informare ”Stomatologul – prietenul copiilor” la grădinița din s. Taraclia sunt: Mihai Coadă, Dumitru Nuca, Adrian Bădărău, Galina Panuș, Evelina Corcimari, Chiril Voloc, Cătălina Ciuclea, Stas Eni, coordonator de proiect Dorina Arsene. 
 
”Din cadrul echipei de voluntari sunt și copiii mei, care nu sunt la prima experiență de acest gen: Daniel, student în anul III, Facultatea de Stomatologie și Doina, studentă în anul I la Facultatea Farmacie, dar și mezinul nostru, Pantelimon, care spune că ne va urma calea în medicină”, a menționat, cu mândrie, dl Dumitru Sîrbu. 
Elevii au primit cadouri de la organizatori și partenerii campaniei: pliant informațional cu detalii despre îngrijirea corectă a cavității bucale, abțibilduri informaționale, un orar în care notează frecvența spălării dinților, mostre de pastă de dinți, Diplome, dar și învățătorii lor au primit caiete, spray de gură și ață dentară de la Sensodyne, Paradontax și compania Bredent Moldova. 
 
Suplimentar, elevii au primit cadouri speciale de la organizatori, oferite cu multă generozitate de medical șef al Clinicii stomatologice ”Omni Dent” cutii cu dulciuri.
 
La fel, doctorul Dumitru Sîrbu, a făcut un act de binefacere pentru necesitățile grădiniței: un aspirator și un mixer. 
Menționăm că aceasta este cea de-a 10-a și ultima instituție în care s-a desfășurat campania ”Stomatologul – prietenul copiilor”, organizat în colaborare cu USMF ”Nicolae Testemițanu”, în anul 2019. Până în prezent au fost informați în jur de 2000 de copiii despre îngrijirea corectă a cavității bucale. 
 
Autor: Dorina Arsene
 
30.12.2019 17:51