1. Omni Dent
  2. Noutăți
  3. Chirurgul Dumitru Sîrbu: «Mai bine prevenim decât tratăm» – un îndemn pentru consătenii din s. Taraclia

 Să fii în fața unui public, să oferi exemple cu pacienți care și-au schimbat viața după operație, să oferi cele mai utile sfaturi și să fii parte a unei societăți care se bucură de reușite în medicină este o realizare pe care o poți spune după ani de activitate.
Chirurgul oro-maxilo-facial, doctor în științe medicale, conferențiar universitar la Catedra de chirurgie oro-maxilo-facială și implantologie orală ”Arsenie Guțan” a USMF ”Nicolae Testemițanu”, medicul șef al Clinicii stomatologice ”Omni Dent”, Dumitru Sîrbu a fost înalt apreciat de către consătenii din s. Taraclia, r-nul Caușani, sâmbătă, 28 decembrie, 2019, după lecția prezentată despre prevenirea bolilor regiunii oro-maxilo-faciale; metode contemporane de diagnostic și tratament, dar și posibilitățile moderne de rezolvare a cazurilor dificile petrecute în secția de chirurgie oro-maxilo-facială de la noi din țară; operații petrecute în mod urgent și planificat; intervenții chirurgicale gratuite în baza poliței de asigurare.
 
Oamenii s-au arătat foarte interesați de subiectele abordate generînd întrebări și discuții. Atenția a fost captată în mod special de situațiile extrem de grave și dificile cu care se adresează pacienții, dar și cu rezultatul obținut după reabilitarea lor. Au fost uimiți de posibilitățile contemporane de diagnostic, dar și de metodele contemporane de tratament disponibile la ora actuală la noi în țară. 
 
”Concepția mea este mai bine de a preveni decât de a trata, astfel, această lecție este parte a unui șir de activități dedicate profilaxiei bolilor regiunii oro-maxilo-faciale pentru oamenii simpli de la țară. Dorința mea este ca fiecare să fie informat înainte de manifestările bolii pentru a reduce din suferință și durerea cauzată de aceasta”, a menționat chirurgul Sîrbu. 
 
La sfârșitul prezentării, rând pe rând, mulți dintre cei prezenți au mers și i-au strâns mâna medicului, l-au felicitat și i-au cerut diferite sfaturi continuînd șirul întrebărilor. 
 
Autor: Dorina Arsene
30.12.2019 23:48