1. Omni Dent
  2. Noutăți
  3. Comunicat de presă

Clinica stomatologică ”Omni Dent” în colaborare cu Facultatea de Stomatologie a Universității de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” organizează o campanie de promovare a îngrijirii corecte a cavității bucale la femei în perioada de sarcină. 

Scopul campaniei ”Sănătatea orală a femeii gravide – preocuparea comunității stomatologice” este de a informa viitoarele mămici despre îngrijirea corectă a cavității bucale, afecțiunile acestei regiuni, complicațiile ce pot apărea în perioada de sarcină, precum și tratamentul, diagnosticul, profilaxia lor. Perioada de sarcină este una specială deoarece patologia orală sau procedurile stomatologice se pot reflecta asupra stării de sănătate a gravidei, dar și asupra dezvoltării copilului. 

Astfel, ne-am propus să promovăm îngrijirea corectă a cavității bucale în această perioadă prevenind anumite afecțiuni stomatologice și complicațiile lor. Să venim cu informații utile femeilor chiar din primul trimestru de sarcină. Campania este îndreptată și spre informarea viitoarelor mămici care intenționează să conceapă un copil. Totodată vrem să informăm despre metodele moderne de prevenire a afecțiunilor stomatologice și necesitatea îngrijirii corecte a cavității bucale. 

În acest sens, dorim să informăm cât mai multe femei despre menținerea sănătății lor. Medicii stomatologi, ghidați de conferențiarul universitar, doctorul în științe medicale Dumitru Sîrbu, vor desfășura lecții gratis în cadrul Clinicii stomatologice ”Omni Dent”, dar și conferințe on-line. Totodată, participantele vor primi o broșură cu informație utilă la această temă, elaborată de medicul chirurg oro-maxilo-facial, Dumitru Sîrbu.   

Campania va avea un program bine structurat în corespundere cu programul de studiu din cadrul USMF ”Nicolae Testemițanu” cu referire la profilaxia afecțiunilor stomatologice. 

”Adresarea pacientelor gravide cu multiple afecțiuni stomatologice ne-a determinat să gândim și să organizăm o astfel de campanie, din intenția bună de a le asigura cu diagnostic precoce, tratament adecvat perioadei de graviditate, profilaxia afecțiunilor și a complicațiilor patologiilor regiunii oro-maxilo-faciale, dar și informarea despre rolul și necesitatea respectării igienei cavității bucale, a vizitelor periodice de control la medicul stomatolog. În această perioadă pot exista complicații ale afecțiunilor stomatologice, ceea ce este o problemă gravă nu doar pentru pacientă, dar și pentru medicul care trăiește aceleași emoții puternice. Ne dorim să atragem atenția tuturor femeilor că este mai bine de a preveni înainte de a rămâne însărcinată pentru a preîntâmpina eventuale probleme”, a menționat medicul șef al Clinicii stomatologice ”Omni Dent”, Dumitru Sîrbu, doctor în științe medicale, conferențiar universitar.

Desfășurarea campaniei are loc în perioada martie 2021 - martie 2022.

24.02.2021 17:34