1. Omni Dent
  2. Noutăți
  3. Noi cunoștințe obținute de medicii de la Clinica stomatologică ”Omni Dent” în Italia

Medici specialiști de la Clinica stomatologică ”Omni Dent” au participat, timp de 2 zile, pe 23 și 24 septembrie, la un curs intens în reabilitări totale All-On-x, în Modena, Italia.

Participanții au avut posibilitatea să fie prezenți la partea teoretică, dar și la partea practică pentru a urmări pas cu pas, operații complexe LIVE, de restaurare imediată a edentației totale asociată cu atrofie severă a crestelor alveolare. 


 
Mai mult, medicii stomatologi au realizat în cadrul practicii individuale simulare de inserare cu implante zigomatice, transinuzale și pterigoidiene pentru a obține mai multă experiență în lucrul cu pacienții. Medicul stomatolog chirurg dento-alveolar, doctorand la Catedra de chirurgie oro-maxilo-facială și implantologie orală” Arsenie Guțan” a USMF ”Nicolae Testemițanu” Stanislav Eni a fost cel mai entuziasmat de acest curs deoarece tematica abordată se integrează cu tema sa de cercetare științifică. Astfel a luat câteva cunoștințe noi pe care le va implementa în realizarea tezei de disertație. 
 
Medicul stomatolog chirurg parodontolog, rezident la Catedra de odontologie, parodontologie și patologie orală „Sofia Sîrbu” a USMF ”Nicolae Testemițanu” Dumitru Nuca a fost apreciat de trainerul italian pentru acuratețea de care a dat dovadă în lucrarea sa. Medicul stomatolog ortoped, asistent universitar la Catedra de stomatologie ortopedică „Ilarion Postolachi” a USMF ”Nicolae Testemițanu” Maria Terentieva a fost interesată de aspectele protetice a reabilitării pacienților pe acest fel de implante, primind răspunsuri la toate întrebările sale pe parcursul conferinței ce i-au completat cunoștințele pe care le va aplica în tratamentul pacienților precum și în activitatea didactică. 


 
”Suntem o generație de medici care vrea să ajute cât mai mult pacientul să nu simtă durere, disconfort. Încercăm metode contemporane de tratament și căutăm să ne perfecționăm continuu atât de la colegii cu experiență din țara noastră cât și la medici din alte țări. Practica noastră demonstrează că cercetarea minuțioasă, studiul continuu și lucrul de zi cu zi sunt cele mai sigure căi de a avansa în diagnosticarea corectă, stabilirea unui plan de tratament cât mai eficient și în tratarea pacientului în cele mai bune condiții”, a menționat medicul chirurg oro-maxilo-facial, dr.șt.med, conf.univ. Dumitru Sîrbu. 


 
Aducem sincere mulțumiri organizatorilor Giacomo Grandi, ”Top Dent Tehnic Moldova” în persoana directorului Nicolae Zatic, trainerului Dr. Tommaso Grandi și echipei sale.
Tot în această lună, medicii stomatologi de la Clinica stomatologică ”Omni Dent” au participat și la Congresul European Megagen, detalii vedeți aici: Medicii de la Clinica stomatologică ”Omni Dent” și-au îmbogățit cunoștințele la Congresul European Megagen (omnident.md)
 
Autor: Dorina ARSENE
 

28.09.2022 15:12