1. Omni Dent
  2. Noutăți
  3. Succesele studenților îndrumați de conferențiarul universitar, Dumitru Sîrbu

Conferențiarul universitar, doctor în științe medicale Dumitru Sîrbu de la Catedra de chirurgie OMF și implantologie orală ”Arsenie Guțan”, de la USMF ”Nicolae Testemițanu” este un mentor valoros. Dovadă sunt zeci de studenți care anual, sub îndrumarea anevoios de atentă, a conf.univ. Dumitru Sîrbu susțin tezele de licență, majoritatea cu notă maximă.  

Credința sănătoasă a medicului chirurg oro-maxilo-facial D. Sîrbu este că practica de medic se obține cel mai bine alături de pacient, din acest motiv, pe lângă partea teoretică, studenții acumulează cunoștințe practice la Clinica stomatologică ”Omni Dent”. 

Mai mult, tinerii care urmează să susțină teza de licență dau dovadă de un interes sporit față de sănătatea pacienților și se implică activ în toate activitățile utile. Pe lângă faptul că vin deseori la Clinică, alături de pacienți, desfășoară lecții de îngrijire corectă a cavității bucale pentru copii atât de la grădiniță cât și de la școli.  

”Sunt mereu alături de studenții care vor să devină buni specialiști în domeniul lor de activitate. Să fii un medic apreciat este o muncă colosală, este un drum pe care trebuie să-l parcurgi. Sunt anumite etape de urmat pentru a deține cu demnitate și respect profesia de medic. Pe lângă studiile și cercetările continuu sau diverse participări la conferințe, congrese, atât din țară cât și de peste hotare, este nevoie și de a respecta sfaturile părinților, de a fi un bun profesionist și un om de valoare,”, a menționat Dumitru Sîrbu.  

Potrivit raportului Webometrics, publicat în ianuarie 2023, Universitatea de Medicină și Farmacie (USMF) ”Nicolae Testemițanu” se situează pe primul loc în Republica Moldova, iar datele statistice interne arată că la Catedra de chirurgie OMF și implantologie orală ”Arsenie Guțan” anual sunt înscriși cei mai mulți studenți pentru lucrarea de absolvire. ”Vreau să încurajez toți studenții care urmează să susțină lucrarea de absolvire și să le spun că alegerea asumată de a fi medic trebuie să fie o onoare și o mare responsabilitate. De planul de tratament al specialistului depinde viața și sănătatea pacientului, de aceea să respecte povețele părinților, a profesorilor și să gândească mereu în folosul celui suferind”, a mai spus medicul chirurg oro-maxilo-facial D. Sîrbu.  

La finele anului de studiu urmează să susțină lucrarea de absolvire: Mihaela Angeluța cu tema: ”Grefă de țesuturi moi din regiunea palatinală. Particularități. Utilizare.”   

Vladimir Marinov cu tema: ”Ameloblastomul. Identificarea clinică și paraclinică. Conduita terapeutică.”

Daria Ribacova cu tema:”Chisturile gigante a maxilarului superior. Particularități de diagnostic. Conduita terapeutică.”   

Ion Eni cu tema:”Menajarea fascicolului vasculo-nervos alveolar inferior în intervențiile chirurgicale la mandibulă”

Maria Gonța  cu tema: ”Implantele ortodontice. Particularități. Utilizare.”     

Din anul 2012 până în prezent, 35 de studenți au susținut teza de licență, conducător științific fiind conferențiarul universitar Dumitru Sîrbu.    

 
Autor: Dorina ARSENE         

 


28.09.2023 12:05