1. Omni Dent
  2. Articole
  3. 3 medici de la Clinica stomatologică ”Omni Dent” au fost premiați la Congresul Internațional MedEspera 2020

Mândria Clinicii stomatologice ”Omni Dent”, în aceste zile sunt trei medici angajați în cadrul Clinicii, care sub îndrumarea conferențiarului universitar, dr.șt.med. Dumitru Sîrbu au ocupat locuri de frunte în cadrul celei de-a 8-a ediții a Congresului Internațional pentru Studenți și Tineri Doctori MedEspera 2020. Conferința s-a desfășurat în perioada 24 - 26 septembrie, într-un format mixt, ONLINE și OFFLINE din cauza restricțiilor impuse de Starea de Urgență în Sănătate.
 
Stanislav Eni, medic chirurg dento-alveolar a obținut locul II pentru prezentarea lucrării ”Alternative implantation in the early rehabilitation of patients with upper jaw atrophy”. ”Îmi place să ajut oamenii, să le alin durerea și să știu că vor beneficia de cele mai noi realizări în medicină. Preocuparea mea este reabilitarea pacienților cu edentații și atrofii severe ale maxilariului superior”, a spus Stas Eni.
 
Prezentarea medicului rezident, Dumitru Nuca, ”The rotated pedicle palatal connective tissue flap” a trezit interes membrilor juriului, motiv pentru care a fost premiat cu locul III. ”Este o experiență interesantă. Am avut ocazia să prezint o parte a studiului efectuat de mine și aștept să mai particip la astfel de congrese pentru că obțin experiență, cunoștințe, dar și noi cunoscuți”, a spus medicul rezident Dumitru Nuca.
 
Autorul prezentării, ”Radiological aspects of maxillary bone morphology in patients with osteoporosis”, doctorandul Chiril Voloc, a fost premiat cu locul III. ”Sunt recunoscător și mulțumesc pentru această mențiune. Această temă este un compartiment din teza mea de doctor în științe medicale ce se referă la reabilitarea pacienților edentați cu osteoporoză prin intermediul implantelor dentare. Este un subiect interdisciplinar ce vizează atât chirurgi dento-alveolari cât și specialiști din alte domenii (reumatologi, endocrinologi, etc)”, a spus medicul Voloc.
 
Conducătorul tezelor participanților, Dumitru Sîrbu, cu bucurie și emoții i-a felicitat pe colegii săi pentru efortul, munca, dar și curajul de a fi parte a unei comunități științifice de valoare.
 
Sunt bucuros pentru fiecare discipol de-al meu care muncește și este răsplătit pentru meritele sale. Zi de zi în sala de tratament este o experiență, însă, roadele muncii sunt colectate și prin participarea la diverse congrese și conferințe. Dintotdeauna am încurajat participarea la astfel de evenimente deoarece, un bun profesionist trebuie să fie remarcat și apreciat la justa valoare”, a menționat Dumitru Sîrbu.
 
În cadrul Congresului, chirurgul oro-maxilo-facial, Dumitru Sîrbu, asistat de chirurgul oro-maxilo-facial Stanislav Strîșca și echipa sa de medici chirurgi a efectuat LIVE o intervenție chirurgicală, privită de studenții dornici de noi cunoștințe și au adresat întrebări chiar în timpul operației.
 
Congresul a fost organizat de către Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină din Moldova, în colaborare cu Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu”, Centrul Universitar de Simulare în Medicină și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Autor: Dorina ARSENE
29.09.2020 16:38